Rychlý a osvěžující salát, který se nemusíte stydět nabídnout ani hostům labužníkům, který o Jíme Jinak nic neví. Pokud ho vezmete s sebou někam, kde se griluje, udělejte ho raději mnohem větší množství, nebo na vás nezbude.
Ingredience (cca 4 porce)- 1 větší salátová okurka
- asi 4 lžíce rostlinné smetany nebo tofunézy
- umeocet dle chuti cca 2 lžíce
- 2 lžíce na jemno nakrájeného kopru
Salátovou okurku nastrouháme na hrubším struhadle. Přidáme lžíci až dvě umeocta, sójovou smetanu, nebo obilné mléko a na jemno nakrájený kopr. Vše dobře promícháme a necháme asi 15 minut uležet.
KombinujemeSalát se hodí k zahřívajícím, nebo ke smaženým jídlům, je velmi osvěžující a chuťově báječně doplní každé těžší jídlo.
Děti od 2 let.
Tento salát je vhodný raději až od 2 let věku dítěte a doporučujeme raději použít obilné mléko, než sójovou smetanu.
PS: Pojďme vařit podle jarního jídelníčku!
🌷 Jaro je tu - nový začátek. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤
Komentáře
Salát je výbornej i s cuketézou!😍
Příjemná rychlovka k večeři. Mňam! 💚