Domů > Jak začít > Inspirace

Mrkvová omáčka s tempehem

Mrkvová omáčka

Mrkev nakrájet jako když se strouhá tužka a spolu s na plátky nakrájeným česnekem ji orestovat na oleji, osolit, podlít troškou vody a nechat na malém plameni dusit. Ochutit tymiánem a zeleninou naloženou v soli (příp. vegetou ze zdravé výživy nebo něčím podobným). Rozmixovat a rozředit vodou, příp. dochutit podle chutí strávníků.

Tempeh

Natural tempeh nakrájet podélně na 2 pláty či jinak (na trojúhelníky nebo na 4 pláty). Orestovat je na oleji a poté přilít zálivku z 0,5 šálku vody, 1 lžíce shoyu a 1 lžíce umeocta. Vydusit.

Obměna: Tempeh lze dusit i v jiné marinádě, např. shouy, slad, zázvorová šťáva, trošku vody.

K tomu

Jako obilovina byla rýže s ovsem, posypáno opraženými slunečnicovými semínky, petrželkou, k tomu bylo ještě pickles, salátový list a nastrouhané syrové zelí.

PS: Pozor, zavíráme vstup do Jarní očisty!

Poslední šance. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Komentáře

Ajko, shodou okolností jsem dle receptu odjinud dělala stejnou marinádu na natural tempeh (voda, shoyu, ume) – teprve se zařazením soj. výrobků začínám a za mě mooooc dobré :-), příjemné chuťové zpestření! V tomto receptu mě zaujala ještě jiná věc – zelenina naložená v soli :-). Chvilku jsem googlila a valila oči :-), připadá mi to jako docela zajímavý způsob uchování zeleniny na zimu (vlastní či od farmářů). Jaké s tím máte zkušenosti (vhodná zelenina a kombinace zelenin…)? Pustí zel. hodně vody, necháváte jí tam, vzhledem k množství soli kvašení nehrozí? Trošku mě děsí to množství soli, ale asi je možno před použitím zel. propláchnout, v případě potřeby… Každopádně láká mě to vyzkoušet. :-)

Ukázat další komentáře