Domů > Jak začít > Inspirace

Knedlíky z bezpluchého ovsa se zelím a tofu na cibulce

Knedlíky jsem tentokrát zkusila uvařit v potravinářské fólii a dopadly skvěle. Pokud si knedlíky připravíte předem, je tento oběd opravdu rychlovka.

 

obrázek-2Knedlíky jsem udělala ze zbylého bezpluchého ovsa tak, že jsem do uvařeného ovsa dala stejný díl zbylé Basmati celozrnné rýže, přidala půl hrnku polenty, tu zalila trochou horké vody, přidala sůl a pohankovou mouku, aby hmota nebyla tolik mazlavá a držela pohromadě. Do potravinářké folie jsem hmotu přendala a pevně ji několikrát obtočila. Dala vařit na 40 minut do horké vody a nechala vychladnout ve fólii.

Na osmahnutou cibulku jsem nakrájela rané špičaté zelí, podusila ho do měkka a na závěr vmíchala asi třetinu kvašeného zelí, zahustila kukuřičným škrobem rozmíchaným v trošce studené vody a dochutila umeoctem a trochu sladěnkou, máme ho rádi sladké.

Tofu na cibulce – na oleji jsem nechala asi 20 minut pomalu restovat tři cibule nakrájené na půlměsíčky, na závěr přidala uzené tofu na kostky a jemně ho opekla.

Výborné je předem připravené knedlíky neohřívat v páře, ale lehce je osmahnout v pánvi s pár kapkami tuku, jsou pak krásně křupavé.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

15 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Neměla jsem uvařené obilí, tak jsem udělala polentový knedlík se lněným semínkem.
Jinak dle receptu.
Moc jsme si pochutnali :)

Dominika
6. 11. 2022

Padlo to do nás jako Němci do krytu 😁 Boží fakt Boží 🤤

Ukázat další komentáře