Domů > Jak začít > Inspirace

Brokolice na mozeček

Mozeček” trošku netradičním způsobem. Vyzkoušejte místo květáku brokolici! A k tomu výbornou paštiku z cizrny a ořechů. Lze ji použít na chleba, k syrové zelenině, na krekry nebo jako přílohu k obědu či večeři. Pozor! Je velmi jedlá :-) 

Brokolice na mozeček

Na oleji zpěnit cibuli, přidat na tenké plátky nakrájený česnek, posolit a restovat. Poté přidat brokolici (já dala i květák), posolit (nebo postříkat shoyu), chvilku restovat, zalít troškou vody a dusit doměkka. Až je brokolice měkká, vmíchat rukama rozdrobené uzené nebo marinované tofu. Pro efekt vajíčka a zahuštění lze přidat trošku instantní polenty (nebo pro žlutou barvu kurkumu). Vše promíchat. Dochutit troškou pepře, umeoctem, příp. ještě solí. Vmíchat nakrájenou jarní cibulku.

Cizrnovo-ořechová paštika

Přes noc namočit cizrnu, další den uvařit s řasou Kombu v tlakovém hrnci 45 min. Scedit, dát do mixéru, přidat hrst vlašských ořechů, sůl, 2 stroužky česneku, trošku mletého pepře, koriandru, pár kapek umeocta a citronové šťávy. Rozmixovat na kousky, přidat trošku vývaru z cizrny a postupně mixovat do požadované konzistence, příp. dolévat vývarem.

K tomu byly obilninové knedlíky (smíchat zbytky obilovin s kukuřičnou a pohankovou moukou, solí a kmínem, uvařit ve vodě), list salátu, pickles a syrová mrkev.

 

PS: Pozor, zavíráme vstup do Jarní očisty!

Poslední šance. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Kakamilula
25. 6. 2023

Chtěla jsem udělat tu paštiku ale nepochopila jsem zda ta paštika se nechá ztuhnout?nebo se nalije k tomu mozečku?🙂.Předem děkuji 🙏

Dnes som varila a je to mňamka .-)

Ukázat další komentáře