Domů > Magazín > Blog

Jíme Jinak v Sama doma

Zítra, v úterý 21.10. ve 12:30,  budeme mít tu čest vás pozdravit z televizních obrazovek. Přijaly jsme totiž opět pozvání do České Televize, do pořadu Sama doma. Protože se jedná o přímý přenos, je součástí pořadu i online chat , takže se nám můžete ozvat s případnými dotazy na téma Nedostatky ve stravě dospělých a jejich dopad na zdraví.

Držte nám palce, budeme mít trému :-)

 

 

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Komentáře

S chutí si prohlížím Váš web a napadá mne milion otázek, na které neznám odpovědi. Od března letošního roku jsme s manželem přešli na klasické paleo. Takže jíme maso, vejce, živočišné tuky, zeleninu, ovoce, oříšky … Manžel zhubnul 20 kg, v pase 25cm. I já jsem zhubla (z 58 na 51 při výšce 164cm). Cítíme se úžasně, asi tak, jak popisujete na Vašich stránkách i Vy. Přemýšlím proto, co máme společného a napadá mne pouze: vyloučení cukru, pšeničné mouky, mléka, průmyslově zpracovaných potravin. Zdá se, že to jsou hlavní škůdci! Zajímavé.

Dobrý den, dívala jsem se na onen pořad a našla jsem tam názory, které ve mně vyvolávají pochyby, jak u paní magistry, tak u paní, co vařila to mléko. Vy jste tam měly bohužel celkem malý prostor k prezentaci, tak vyloženě k vašemu projevu nic nemám, ale slušelo vám to :-)
U paní magistry se mi nelíbilo to jednoznačné doporučení používání některých výživových doplňků v těhotenství. Jistě to jde nějak nahradit stravou u zdravé mladé ženy. Jak by tedy jinak mohly ženy v minulosti rodit zdravé děti? U dementních seniorů chápu, že ta pitíčka, co doporučovala, mohou být prospěšná. Není jinak asi lehké do nich nacpat potřebnou zdravou stravu.
Také mě udivilo, že vůbec neví o tom trendu zařazovat nyní příkrmy, jak u nekojených, tak kojených dětí, podstatně dříve jak v šesti měsících, kvůli eliminování alergií(neříkám, že se mi tento trend zdá správný, nám se spíše osvědčilo zavádět jídlo velice opatrně a pomalu a hodně kojit).

U vařící maminky mě udivilo, že dává dítěti do mléka nenamočené fazole azuki, i se slupkami, které jsou celkem dost nadýmavé. Vařím je doma také s řasou, namáčím je přes noc, vodu různě slévám, abych nadýmavost eliminovala, ale stejně tento efekt zcela nevymizí. Co teprve miminko, mající tendenci ke kolikám? Sama maminka ho odzkoušeno nemá, jak říkala, tak nechápu, proč ho prezentovala zrovna ona, když sama kojí. To, že to tak dělají nějaké její kamarádky, není zrovna důvěryhodné, bohužel. Občas se stane, že se někdo určitým způsobem prezentuje a skutečnost je pak jiná. Na takto malinkých dětech bych teda raději neexperimentovala a rozhodně párměsíčním nedávala fazole, nebo vývar z nich. Pokud se vyjádříte k tomu, co jsem napsala, budu moc ráda. Zdravím a ať se daří :-)

Ukázat další komentáře