Domů > Magazín > Blog

Soyabella a jiné mlékovary

Stále dostáváme dotazy na novou verzi Soyabelly – mlékovaru, který jsme si zamilovaly. Výborně se v něm totiž vařilo obilné mléko, kaše, polévky, mlelo obilí či ořechy. Byla dokonale tvarovaná a měla mnoho funkcí, výborný košíček, kterým se dala mixovaná část oddělit od zbytku nádoby, takže se nabízelo mnoho variant na polévky i dezerty. Nedaly jsme na ní dopustit a začaly dávat dohromady rady a recepty podle našich stravovacích zvyků.

Jenže várka, ve které jsme si my a většina z vás mlékovar koupili, byla z velké části vadná. Odpalovalo se cosi uvnitř a dříve či později se mlékovar zadřel a přestal hřát či mixovat. Společnost, která mlékovary dodávala, nejprve mlékovary opravovala, vyměňovala a pak vracela peníze. Ale časem logicky usoudila, že je to pro ni příliš ztrátový podnik a mlékovar z prodeje stáhla. Podobně se to stalo v dalších zemích okolo. Vypadá to, že mlékovar nebyl stavěný na vaření kaší, protože ten, kdo dělal mléka, neměl problém. Kaše ale byly i v původním návodu. Jenže je asi v praxi nikdo nevařil při testování výrobku se tenhle problém neukázal.

My jsme po Soyabelle plakaly moc a domlouvaly s distributorem vylepšení původního modelu. Ale v továrně se k ničemu nemají. Bohužel, víc v tom udělat nemůžeme. Tak jsme se pustily do testování všech výrobků, co se na trhu dají jen sehnat. Distributorská firma sama nám zaslala různé modely k otestování. Jenže dříve či později jsme každou konvici odvařily. Prostě žádná neprošla tak, abychom ji mohly samy za své peníze koupit natož vám doporučit. Vařit mléko z obilí umí víceméně všechny stejně. Ale jak dojde na výrobu kaše či krému, dojde jim brzy síla. Nemluvě o tom, že žádný mlékovar nemá tak šikovný tvar a filtrovací košíček na nože, který umožňuje ta kouzla s ingrediencemi.

S politováním tedy musíme říct, že jsme adekvátní náhradu nenašly. Pokud jste si peníze za vrácenou Soyabellu schovávali na novou verzi, bez obav je utraťte za jiný vánoční dárek. Registrovaní uživatelé a členové klubu mají skvělé slevy například na mlýnky, vločkovače, termosky a mnoho dalších zajímavých produktů.

Pokud máte rádi obilná mléka, kaše, pudinky apod., můžete je samozřejmě dělat dál v hrnci a mixovat ponorným mixérem, jako jsme to dělaly vždycky předtím.

 

PS: Pozor, zavíráme vstup do Jarní očisty!

Poslední šance. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Chtěla bych vás poprosit o názor. Jistě se tu najde někdo, kdo má zkušenost se Soyabellou, případně s Luli Chefem Midi. Soyabella od firmy Tribest je nyní prodeji např. v Polsku (tribest.pl), doručují i do zahraničí. Je podle vás lepší na ranní vaření kaše pro 1 až 2 osoby Soyabella nebo MioMat – Luli Chef Midi? Není ze Soyabelly kaše moc? U MM a LCHM mě tedy odrazují negativní recenze upozorňující na poruchovost přístroje. Předem děkuji za reakce.

Ahoj Leni, vidím, že to vypadá trochu zmateně, když si dopisujeme 2 Lenky.
V Thermomixu můžeš obilovinu rozvařit, rozmixovat, co budeš chtít. Je to opravdu multifunkční přístroj. Pomele obilí, ořechy, udělá máslo z ořechů nebo semínek, mléko z obilovin, uvaří, napaří (dělám i napařované buchty), připraví těsto, pomazánky, krásně rozmixuje polévky. U nás jede i 5x denně. Obilí dávám někdy vařit než jdu spát a ráno je kaše teplá k jídlu – super!!

Ukázat další komentáře