Domů > Magazín > Blog

Jarní detoxikační program je připraven

Rok utekl jako voda. Vánoce za námi, nový rok v běhu a některé zlozvyky ani nabraná kila za ten rok nezmizely. Někdo ve stravě povolil, jiný se o svátcích vyloženě rozjedl. Je zkrátka na čase dát se zase do pořádku a přivítat jaro pěkně zdravě, štíhle a vesele! Po loňském velkém úspěchu jsme proto znovu připravily jarní očistný program. A kromě hubnutí, čištění těla a duše, budeme taky pracovat na úklidu našich příbytků. A bude to zábava!

Ve dvou se to lépe táhne

Vloni jsme si společně mohli vyzkoušet, kolik je síly ve spojení stejně naladěných lidí. To, s čím kdekdo doma marně sám bojoval (závislost na kávě, cukru, pečivu atd.) se najednou dalo ve skupině krásně odbourat. Nejen, že se krásně bezbolestně hublo, ještě jsme si u toho pochutnali a naučili se spoustu nových receptů. Začátečníci i pokročilí udělali velký kus práce. Zapracovali na sobě, svých stravovacích návycích a zbavili se lecjakého zlozvyku a závislosti.
Kurz měl mimořádný úspěch a úžasné výsledky, proto jsme ho na podzim zopakovaly a přidaly k detoxikaci těla a ducha ještě úklid domácnosti. Kdo má malé děti, ví, jak je to těžké někdy všechno skloubit dohromady. Ale když se rozhodne banda ženských, že se do toho opře, dějí se skoro zázraky. Ze všech vybíráme alespoň tři pro vaši představu:

Maya: Od začátku jsem vysadila úplně vše jelikož jsem typ, že buď vše nebo raději nic,  jsem prostě na sebe asi tvrdá, ale bylo to nej řešení. Výsledek po 7 týdnech: oba máme s manželem 9.5 kg dole a všude 8 cm. Váhu si i teď udržujeme a to jako odměnu jsem manželovi udělala po detoxu jeho oblíbené ptáčky v odlehčené verzi. Dal si je, a pak prohlásil, že dáme další 4 týdny detoxu, jééé to mě překvapil a moc mile. 

Evik: Hlásím svůj veliký životní úspěch. Celkové ozdravení organismu (doktorka mi vysadila kortikoidy a jsem úplně bez léků) a 7 kg dole! Mám víc energie a našla si jinou práci. Žádné sci-fi se nekonalo, je to jen o tom překonat lenost. O víkendu jsem si zabukovala výlet do Říma – mojí odměnu, kterou jsem si na začátku stanovila s pocitem, že je to sci-fi.(celý příběh)

Alena : Díky očistě jsem totiž začala ráno vstávat v 6 hodin, jsem krásně vyspalá a mám energii na celý den. Chodím spát do 23 hodin a jím nejpozději v 19 hodin.Jíst jinak jsem zkoušela již před půstem. Kdybych se nepřihlásila, tak budu asi dál u jednoho kompletního talíře za týden a omezení některých potravin. …teď mám konečně srovnání mezi konzervativním a jiným stravováním. Je to můj partner, kdo nechce o jiném stravování ani slyšet, přitom on jí minimálně 6x za den, a je to on, kdo usne dřív než já a z postele vstává až kolem půl osmé. (celý příběh)

Kdo tedy potřebuje shodit zimní špíčky, detoxikovat špatnou stravou a stresem přiotrávený organismus, nabrat síly a chuť do života, může se přidat. Na vaše přání jsme jarní očistu prodloužily a rozšířily o uklízení.

Kojící maminky a těhulky 

Bez obav se můžete přidat k nám a držet půst s kojící Helčou. Rozhodně nebudete hladovět. Budete se s námi vyhýbat potravinám, které byste stejně jíst jako těhotná nebo kojící neměla. Nebude to žádná nárazová drsná dieta, takže se není potřeba obávat silných eliminací, uvolnění škodlivých látek do mléka apod. Naopak máme zkušenost, že takto odlehčený jídelníček pomáhá lépe snášet těhotenství, nevolnosti, únavu, lépe se nám rodí a kojené děti se při tomto jídelníčku zbavují kolik, zahlenění a ekzémů. 

Kurz je připraven

Program jsme připravily na 8 týdnů: 11.2. 2015 začínáme přípravným týdnem, od 18.2. budeme 6 týdnů krok za krokem vylepšovat jídelníček a uklízet. Jarní očista skončí Velikonocemi.
Ode dneška až do prvního týdne kurzu je program možno zakoupit za poloviční cenu!

Členové klubu Jíme Jinak s předplaceným ročním členstvím mají tento kurz pouze za šestinu ceny a mohou se do kurzu přihlásit kdykoli.

Více o Jarní očistě

Co je součástí kurzu

Účastníci kurzu budou vedeni postupně změnou jídelníčku týden po týdnu. S předstihem budou dostávat nákupní seznam, připraven je vzorový jídelníček, 70 receptů k vyzkoušení, vzdělávací videa pro každý týden, online deníček pro zaznamenávání pocitů a pokroků, formulář pro naplánovaní předsevzetí a mnoho dalšího. Součástí kurzu je online poradna, sekce pro případ pokušení, uzavřená diskusní skupina a webinář s prostorem pro vaše dotazy. Kromě práce na lepším jídelníčku budeme každý týden pracovat na části našeho bydlení. Možná budete překvapeni, jak náš dobrý pocit ze života souvisí s uklizenou domácností:

Shari: Tedy, nevěřila bych, že to někdy řeknu (a dokonce napíšu!), ale on ten úklid byl s vámi fakt dokonce příjemnej! Takovej skoro mimochodem, ale práce jsem udělala víc, než kdykoli jindy, se stresem, velkým halooooo a tak.

Ivule: Tento půst jsem začala úklidem a jak už bylo napsáno jinými, ten pocit, když se člověk zbaví nepotřebných věcí, je nepopsatelný. Vlilo mi to krev do žil a chuť se pustit do dalších projektů. Začala jsem meditovat a učím se, jak si přát… A ne, že bych předtím nevěřila, že to funguje… ale jak to funguje! To teda čumím :-) ….A plní se mi přání, rozhodla jsem se nevrátit se do korporátního života (i přestože jsem dostala pěknou nabídku polovičního úvazku), rozjíždím vlastní projekt (konečně něco, mě bude bavit a dovolí vystoupit z klasického zdravotnického systému), našli jsme školku snů asi 5 minut pěšky od domu, otevřenou nedávno, když jsme se tam s A. byly podívat, tak jsem ji nemohla odtamtud dostat, jak se jí tam líbilo. Díky meditacím jsem našla sílu vyřešit skřípající rodinné vztahy a tak neuvěřitelně se pročistil vzduch, že tomu sama nevěřím. Myslím, že hlavním mezníkem, který mě donutil jít jinou cestou a dodal mi odhodlání, byly právě vaše stránky, takže velké DÍKY.

Detaily o obsahu kurzu, cenu a termíny naleznete zde.

Bonus

Kdo s námi dojde až do konce, dostane hned několik bonusů. Tím největším je bonusové video “Co nám diety daly a vzaly”, kde s Helčou otevřeně vzpomínáme na 20 let trápení s dietami všeho druhu. Navíc odtajníme naše tlusté fotky. Jedna taková před a po změně jídelníčku už bliká vpravo na stránkách – Eva v plavkách s první dcerou před změnou jídelníčku a Eva v plavkách s druhou dcerou. Moc jsme se při přípravě kurzu nasmály a doufáme, že se nám radost z lepšího jídelníčku, očisty těla a bydlení podaří přenést i na vás.

Moc se těšíme na setkání s vámi v Jarní očistě!

Více o Jarní očistě

PS: Pořád tu něco čtete? Pojďte vařit!

🌷 Jaro je tu - nový začátek. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Komentáře

Šumava s makrobiotickou stravou tento víkend – hledáme za sebe náhradu (nemoc :( ). Pobyt začíná už zítra, do neděle, cena 550 Kč za dospělého včetně plné penze, děti do 3 let zdarma. Ubytování v obci Benecko: http://www.penzionalex.cz
Ideální pro rodinu s malým dítětem / dětmi, bude jim tam pět.
Vjezd do Jarní očisty tak můžete mít snadný :)
Pro více info prosím pište na: levac@centrum.cz

Hezký večer, konečně jsem vybojovala sama se sebou jestli kurz je nebo není pro mě a přihlásila jsem se a už se moc těším na úklid v duši i těle. Jsem zvědavá jestli už u mě přišel ten správný čas jíst jinak, včera jsem totiž našla v knihovně zastrčenou téměř dvacet let starou knihu Radost z jídla … tenkrát mi přišla moc složitá …

Ukázat další komentáře