Domů > Magazín > Blog

Krásná setkání na festivalu

V pátek jsme se s Helčou vydaly za vámi na festival Miluj svůj život. Sešla se nás prima malá skupinka a byla to pěkná beseda o tom, co se komu povedlo a s čím kdo ještě má potíže. Radily jsme se, povídaly si, takové milé ženské setkání. Muži nepřišli, jeden nakoukl a utekl, druhý přišel, sedl a za chvíli zase zmizel.

Moc rády jsme poznaly některé z vás osobně. Je to přeci jen jiné kafe, když se vidíme z oka do oka, než když vidíme jen vaše mikrofotečky u komentářů. Viděly jsme na vlastní oči miminko narozené po loňské očistě a od Lenky se dozvěděly neuvěřitelné věci, které v její rodině způsobila změna stravy. Nechceme předbíhat, snad se podaří udělat s Lenkou nebo jejím manželem rozhovor a vy si ty zázraky budete moci poslechnout taky. Přijely prima ženské z Opavy, které jsem znala jen po telefonu. Jedna z nich nám vyprávěla, jak před pár lety se zdravou stravou začala, ale nepochodila. Pak se k tomu vrátila s chutí a odvahou po šesti letech a vaří a baví jí to, najednou to jde. I tu jsme prosily o sepsání zkušeností, které by mohly pomoci jiným z vás. Přijely i známé tváře, které známe z kurzů nebo předchozích festivalů. Všechny jsme vás moc rády viděly!

Po naší besedě měla přednášku Vlaďka Strnadelová s Honzou Zerzánem, ale přišli dřív, a tak jsme je mohli vtáhnout do děje. Odbornější dotazy některých z vás tak odpověděla přímo lékařská kapacita. Velmi jsme se nasmály, když se jedna moc krásná maminka ptala na svoji holčičku, která moc dobře nemluví, přestože by podle lékařů už s ohledem na věk mluvit měla. Neuroložka jí doporučila začít dítě intenzivně krmit mlékem a hlavně sýry, aby mozek zjednodušeně řečeno dozrál, rozvinul se a holčička začala dobře mluvit. Náž názor je vám asi jasný, ale obrátily jsme se s dotazem právě na přítomnou MUDr. Strnadelovou – neuroložku. Velmi nás zaskočila, když svoji odpověď uvedla slovy: “Řekněte mi, která kráva….” v tu chvíli by se ve mě krve nedořezal a v místnosti zavládlo napjaté ticho, když dokončila větu: “mluví?” Ještě vteřinku bylo ticho a pak následovala salva smíchu. Byl to vtip na druhou. Některé z nás, včetně mě, si myslely, že snad Vlaďka se chce zeptatk, kteráže kolegyně to měla říct! Ale Vlaďka byla svojí otázkou u hovězího dobytka a chtěla maminku ujistit, že telata nemluví, byť pijí kravské mléko ve velkém.Vlaďce jsme za všechnu její práci daly jako poděkování květinu. Nefotil jste náhdou někdo? Jestli ano, pošlete nám prosím fotečku pro vzpomínku.

V pátek jsme měly ještě další program mimo festival, tak jsme se nemohly zdržet a jen jsme poobědvaly, mazaly jsme dál. Ale mě se podařilo zařídit si volno na sobotu a zcela neplánovaně jsem sbalila naši dočasnou náhradní babičku Vlastičku a vyrazily jsme na dámskou jízdu na sobotní program. Vlasta už se stravuje jinak přes 40 let. Je jí 80 a je po rakovině štítné žlázy a mnoha jiných zdravotních potížích. Dnes by jí rozhled, zdraví, energii a fungující mozek mohl závidět kdekterý můj vrstevník. A tak jsme chodily s Vlastou po přednášách a já potkávala další známé tváře a další klubačky. Je príma, že jste se ke mě přihlásily, je seznační se poznat vás osobně. Jedna milá paní mi ukázala svého muže – pěkného sympatického pána. Pak mi v mobilu ukázala jeho fotku pár měsíců starou… Sotva jsem mohla uvěřit tomu, že je to stejný chlap. Během kratičké doby shodil 20 kg a je z něj fešák. Byli to moc sympatičtí manželé. Když jsme se představili, musela jsem se smát – jmenují se Šťastní. Vůbec mě to nepřekvapilo :-)

Na festivalu jsem potkala i Vlaďku Valentovou, která mi přišla nedávno do života po letech, a seznámila mě s další úžasnou krásnou ženou, Hankou, která vůbec nevypadá na svůj věk.  Poslední dobou mám pocit, že svět je plný krásných žen, které vypadají podstatně mladší než jsou. Zdá se mi, že české ženy začínají být opravdu hezké a ty, co jedí jinak, obzvlášť :-)

Při odchodu z festivalu jsem pak potkala Tomáše, který byl před mnoha lety v mediálním zastupitelství mým občasným obchodním partnerem, když jsem ještě pracovala pro internetový portál. Bylo to setkání tak nečekané a milé, že jsme si šli ještě na hodinu povídat do parčíku. Já, Vlasta, Tomáš, Vlaďka s Hankou a jarní počasí. Vyměňovali jsme si zkušenosti z mužských a ženskžch kruhů, bubnování a jiných zcela nekomerčních záležitostí. Jak jiná témata k hovoru než když jsme s Tomášem licitovali, jakou slevu můžeme dát jeho klientovi na reklamu na našem portálu! Naše životy jsou o tolik jiné než před pár lety! Smáli jsme se tomu posunu a Tomáš to zakončil tím, že je to logický vývoj, jinak by nám z toho bylo bývalo hráblo.

Festival byl prostě prima navzdory některým pomateným lidem, co měli nesmyslné komentáře na konci jakékoli přednášky (třeba jeden pán si na přednášce na téma “Plísně a strava” hlasitě stěžoval, že se tady nedělá nic pro muže) a navzdory některým matkám, které si neuvědomují, že svoboda jejich dětí končí tam, kde začíná svoboda ostatních účastníků přednášek :-)

My jsme si to s Helčou v pátek a Vlastou v sobotu moooc užily. A co vy? Byl někdo z vás na festivalu?

 

 

 

 

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Komentáře

Jestli si to někdo ještě přečte, dnes od 12.30 máme zase jednání u soudu ohledně dcery. Prosím, myslete na mě. Díky moc všem.

Lenka Bačová
10. 3. 2015

Evi, krásně jsi to napsala!!!! Zase jsem se musela smát té hlášce s “krávou” :))) Taky jsem Vás opět ráda viděla a těším se, co přinese čas :)))). Díky za práci, kterou děláte! Klobouk dolů! Děkuji za nás všechny! LB ;)

Ukázat další komentáře