Domů > Magazín > Blog

Kam s tím? Kde hledat a kde sdílet? Nově na Facebooku!

Uvařeno

Chcete se s ostatními podělit o svoje pocity ze změny jídelníčku? Máte dobré nápady, které by se mohly hodit ostatním? Fotíte si krásné lahodné pokrmy a nevíte, kde je sdílet? Vytváříte dokonce vlastní nové recepty a jste ochotni je dát k dispozici pro ostatní? Tohle všechno má své rubriky a mnohem více se dá teď nově sdílet i na Facebooku.

V šedesáti letech jsem se stala členkou klubu Jíme Jinak. Počáteční investice se mi dávno vrátila – využívám sl...

Čtenářské recepty

Pokud jste vymysleli nový recept, našli něco, co vám moc chutnalo a chcete se podělit o recept s ostatními, přidejte ho mezi ostatní na naší stránce. Máme tam sekci pro vaše vlatní díla. Jednoduše stačí kliknout na ikonku “Přidat recept”, kterou najdete v pravém sloupečku přímo pod recepty (ikonka s kuchařkou v čepici). Otevře se vám jednoduchý formulář, kam doplníte ingredience a postup. O recepty je mnohem větší zájem, když přidáte fotku. Recepty bez fotek nikdo moc neprohlíží a nevaří podle nich.

Inspirace

Pokud nevíte poměry surovin a nemáte čas popisovat každou část talíře receptem, přidejte fotku do rubriky Inspirace, kam stačí nahrát fotku s velmi stručným popisem, co jste to vlastně uvařili. Toto je velmi příjemná rubrika pro zkušené kuchaře, kterým jen dochází fantazie a potřebují se inspirovat novými kombinacemi. Tuto rubriku jsme nově zařadili přímo na začátek hlavní stránky, jsou to ty malé obrázky receptů, co rotují. Vpravo vedle fotek vidíte nápis “Přidat inspiraci”, kam je potřeba kliknout, pokud máte fotku a chuť napsat nám, co se na ní nachází. Můžete sem dávat vaše snídaně, svačiny, obědy, večeře, dezerty, cokoli dobrého se vám povede.

Seznamka a mapy

Dát na sebe kontakt nebo najít spřízněnou duši pro společné vaření, randění či hlídání si vzájemně dětí (nám se s Helčou osvědčilo, když jedna vařila a druhá hlídala) můžete zdarma přes Seznamku. Kolikrát máte dojem, že jste široko daleko jediní “exoti” a vedle v domě je podobný nadšenec :-)

Do mapy můžete dát tip na dobrou retauraci, zdravou výživu, otevřeného pediatra či školku, kde se stravují zdravě.

Pokud byste nemohli najít, mrkněte na hlavní liště do nabídky “Mapy, seznamka, diskuse”.

 

Všechno ostatní

Pakliže si chcete jen popovídat, posdílet náladu, radost ze změny jídelníčku, případně těžkosti nebo třeba přidat fotku vašeho malého rošťáka s brokolicí, můžete tak nově učinit na Facebooku Jíme Jinak, kde jsme nově umožnili diskusi a vkládání vašich příspěvků. Nemusíte tedy své radosti a stezky psát do komentářů pod recepty, ale můžete je napsat na Facebook. Nebude v našich silách odpovídat a vést diskuse, je to místo pro vás a vaše sdílení. Rekklamní sdělení a sprosťárny budeme bez milosti mazat :-) Věříme, že to bude další cesta, jak být spolu v dalším kontaktu a vzájemně se inspirovat a podporovat.

PS: Pojďme vařit podle jarního jídelníčku!

🌷 Jaro je tu - nový začátek. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Buďte první, kdo napíše komentář