Domů > Magazín > Vaše příběhy

Přežila jsem otravu čokoládou (Janina)

Během jarní očisty opět vyplavlo na povrch, kolik z vás miluje čokoládu, a jak je pro některé těžké přežít i den bez ní. Janina ji taky ráda a pořád nám tvrdila, že jí to nic nedělá. Někdy jsme si ji dobíraly, někdy si daly s ní. Dneska mi přišel od Janiny tenhle email a zvápětí i svolení jej publikovat. Že u čokolády nám nejde o jen o cukr, to krásně demonstruje Janina čerstvá zkušenost.

Janina píše

“Ahoj holky,

dneska ráno jsem si myslela, že o tom, co se mi stalo, nikdy nikomu neřeknu, ale během dopoledne jsem historku barvitě popsala v práci a napadlo mě se podělit s vámi, protože to jste zaručeně ještě nezažily :-D

Miluju čokoládu a nedám si pokoj. Ačkoliv mám období, kdy bez ní můžu docela dobře být, jsou jiná, kdy se všechno jen ne omezuju :-) Faktem je, že od Milek a Figaro a dalších “čokolád” jsem postupně přešla na Lifefood, Rapunzel, Ananda, Vivani a podobně kvalitní značky. Občas si dám kostičku, občas dvě a občas i víc jak dvě, ale vzhledem k výrazné chuti nemám potřebu sníst kilo.

Včera jsme načali jednu exkluzivní belgickou čokoládu, 85% a byla prostě úžasná, jemná, jen kakao, kakaové máslo, třtinový cukr. Snědli jsme ji navečer ve dvou celou, což znamená 100 g, žádná váha pro závisláka :-D

Večer si jdu lehnout a cítím, že mi není dobře, no tak si říkám, že prostě té čokolády bylo moc… v posteli jsem dostala zimnici a hodinu a půl jsem se i přes láhev napuštěnou horkou vodou vůbec nemohla zahřát. Navíc jsem dostala svalovou horečku (holt jsem předevčírem po 3 letech vyběhla, tak to asi bude z toho) a vůbec nemohla spát. A pak začala lítat na záchod. Ale pořád jen čůrat, žádný průjem, zvracení, nic. Celou noc jsem nespala, lítala jsem snad co půlhodinu a pořád mi bylo, jak kdybych byla pod drogami.

A ráno mě tak nějak napadlo se podívat na otravu čokoládou. Že psi a kočky, to vím. Ale že lidi a já, to jsem vůbec netušila. Ani strýček Google zatím nenabízí svůj pohled :-D Takže mám za sebou zcela nefalšovanou otravu čokoládou a jsem za tu zkušenost opravdu hodně ráda. Kupodivu chuť na čokoládu mě vůbec nepřešla. Klidně bych si ji teď dala znova. Jen – jak mi řekla má moudrá dcera – mám tělo zřejmě tak čisté, že nějaký toxin z kakaa prostě akceptovat nebude :-)

Dřív bych napsala, že jsem blbá. Ale teď už ne. Jsem úžasná. Přežila jsem otravu čokoládou :-)
Krásný jarní nečokoládový den! ;-)”

Moje přestávka

Pro vaši představu jsem to četla v mobilu ve škole v přestávce mezi násobením a dělením zcela vyčerpaná pocitem vlastní neschopnosti. Zařekla jsem se, že tentokrát nepodlehnu čokoládovému dopingu jako moje spolužačky a šla si raději číst ven emaily. No a já z té jídelny od čokolády moc daleko neutekla! Čekala mě tam tahle zpráva. A v tom školním vyšinutí, kdy už pomalu ani nevím, jak se jmenuju, jsem se venku smála od ucha k uchu a Janině napsala:
Eva: “A tohle si chceš nechat pro sebe?????????? Já se tu málem o přestávku počůrala smíchy a dostala chuť na čokoládu :-) à propos – je nějaký rozdíl mezi eliminací a otravou????”
Janina: “Klidně to uveřejni. Přijde mi to čím dál víc vtipné. A jo vlastně. Eliminace :-D  Tak to mě nenapadlo vůbec! :-D”

Vlastní zkušenost

Tak jsme se s Janinou pobavily a shodly se, že se s vámi o tenhle krásný čokoládový úlet podělíme. Že třeba máte taky zkušenost s účinky čokolády. Nebo se aspoň s námi zasmějete.
Moje zkušenost je velmi podobná. Byť kvalitní čokoláda, nemohu po ní spát a když si dám víc, je mi zle a zima. Kdo tohle zažil má dost janou představu o tom, co znamenají termícké účinky potravin a co to je přílišný jin :-)

PS: Pozor, zavíráme vstup do Jarní očisty!

Poslední šance. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

21 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Ahoj, tak také přispěji svou troškou do mlýna. Jelikož se blíží velikonoce tak jsme domů koupili malé čokoládky pro případné koledniky. No vzhledem k delší abstinenci a snaze zhubnout při jarní očistě a demotivaci z toho že mám asi tak zasekani metabolismus že jsem nic nezhubla jsem to samozřejmě psychicky nezvládla, řekla si, že si dám jednu a jak to tak bývá, bylo to tak dobře, že jsem sežrala celý ten pytlík. Dřív by mi to nic neudělalo, ale po půl hodině od snězení se mi udělalo zle od žaludku a chvílemi jsem myslela že to půjde horem ven. Byla mi zima a motala se mi hlava, tak jsem zalezla do postele a snažila se to přečkat. Naštěstí jsem usnula a po pár hodinách jsem se probrala a už je mi dobře. Takže jsem se pěkně vytrestala a příště radši sáhnu po oříšku nebo ovoci.

hanolenka
7. 2. 2023

Ahoj,
také se obejdu třeba 1/2 roku bez čokolády, a teď v lednu jsem po x měsících v pozdním odpoledni snědla skoro celou tabulku a večer vůbec nemohla spát, měla zimnici s třesavkou, ledové tělo a nemohla se vůbec zahřát. Akorát na to WC jsem nechodila… Prostě naše těla již asi nejsou na určité ,,věci” zvyklá a když si je člověk výjimečně dopřeje, tak to tělo vyhazuje a organismus se čistí… a snaží toho zbavit.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Snížili jsme svou hmotnost i dávky inzulínu (Jarka, 63 let)

Moje hmotnost se stále zvyšovala, tím se i vytrácela schopnost hrát si s vnoučaty na zemi, natož se pak zvednout. No to byla fuška! Ráno jsem se probouzela...

Tartufini s lískovým oříškem

Tento recept vás určitě nezklame a jistě zachutná celé rodině. Můžete je připravit třeba jako milé překvapení pro vaše hosty, skvěle se budou hodit také ja...

Překonala jsem odpor k vaření a stálo to za to! (Jarmila, 44 let)

Po zimě jsem se cítila unavená, bez energie a potřebovala jsem shodit kila nastřádaná za poslední roky. Cítila jsem, že přišel ten správný čas a nyní jsem ...