Adzuki na paprice » Jíme Jinak

Adzuki na paprice

Autor , Rubrika Hlavní jídla, Recepty, večeře, 02.12.2015

Štítky:, , , , , , ,

Fazole adzuki jsou v zimě nejvhodnější luštěninou, jelikož posilují ledviny. Protože je vařím minimálně 2x týdně, přináším další recept, který nám moc chutnal.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 větší cibule na tenké proužky
  • 1 větší mrkev nakrájená na proužky – sirčičky
  • hrnek syrového zelí nakrájeného na jemno
  • 2 – 3 hrnky uvařených fazolí adzuki (nebo jiných)
  • asi 3/4 hrnku vody z fazolí nebo zeleninového vývaru
  • 3 PL oleje
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • sůl
  • umeocet
  • trocha rostlinné smetany na zjemnění – není nutná

Postup

Na pánvi rozehřejte olej, přidejte na tenké proužky nakrájenou cibuli, mrkev na sirčičky a zelí na tenké proužky a trochu osolte. Restujte asi 6-10 minut, dokud zelenina nezměkne, pak přidejte uvařené fazole adzuki i s trochou vody (z fazolí) a zapražte paprikou a kmínem. Směs povařte asi ještě 5 minut. Dochuťte umeoctem a na závěr můžete přidat trochu rostlinné smetany na zjemnění chuti, ale není to nutné, je to výtečné i bez ní.

Kombinujeme

Tuto směs podáváme s jakoukoliv obilovinou, na fotce je pohanka vařená se slunečnicovým semínkem a zeleninovým salátem s červené řepy.

Obměna

Kombinace zeleniny může být naprosto libovolná, stejně tak druh fazolí či jiné luštěniny.

Děti

Tento pokrm můžete dát dítěti až tak kolem 2 let. Pokud bych vařila pro mladší, šetřila bych s kořením a s dochucením.

  • ZDARMA: Podzimní seriál Jak upravit jídelníček

    materiály

    Víte, jaké změny je potřeba v jídelníčku udělat?

    • Jak regenerovat přetížené orgány
    • Jak se na podzim nezakulatit
    • VIDEO: Jak upravit jídelníček a vyhnout se tak podzimním rýmám a kašlům
    • Vzorový jídelníček s recepty na tři dny, nákupní seznam a videoprůvodce jídelníčkem
    Přihlaste se a pošleme vám seriál na e-mail. Chci seriál ZDARMA
  • 3 komentáře. Jak to vidíte Vy? Napište.

    Děvčata,kde kupujete velká balení luštěnin a obilnin, Chtěla bych pít vývar z adzuki na posílení ledvin,ale asi bych se nedoplatila při koupi v obchodu

    Včera jsem uvařila, dnes jsem měla na oběd a moc jsem si pochutnala. K fazolím jsem přidala i vařenou čočku, lehce jsem zahustila hraškou a sójovým nápojem Zajíc, jako přílohu jsem zvolila kroupy. Super.

    Mám ráda takovéto recepty, rychlé a zároveň lahodné. Málo ingrediencí, rozpoznatelné chutě surovin, navíc po uvaření mám krásně provoněnou kuchyni. Měla jsem uvařené fazole, takže ideální blesková večeře. Díky.

    Jíme Jinak