Adzuková směs s majoránkou » Jíme Jinak

Adzuková směs s majoránkou

Autor , Rubrika Hlavní jídla, Recepty, večeře, 02.03.2016

Štítky:, , , , , ,

IMG_2229

Fazole adzuki máme v chladném období opravdu často. Abychom měli na talíři pokaždé jinou chuť je dobré začít kouzlit i s kořením. Směs kmínu a majoránky byla dobrá volba.

Ingredience
pro 4 porce
  • 2 větší cibule
  • 1 větší mrkev
  • 3 hrnky uvařených fazolí adzuki (nebo jiných)
  • asi 3/4 hrnku vody z fazolí nebo zeleninového vývaru
  • 3 PL oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • sůl
  • umeocet
  • trocha rostlinné smetany na zjemnění – není nutná

Postup

Na pánvi rozehřejte olej, přidejte na tenké proužky nakrájenou cibuli a mrkev na sirčičky a trochu osolte. Restujte asi 6-10 minut, dokud zelenina nezměkne, pak přidejte uvařené fazole adzuki i s trochou vody (z fazolí) a kmín. Směs povařte asi  5 minut a na závěr přidejte majoránku a minutku povařte. Majoránka neztratí vůni. Dochuťte umeoctem a na závěr můžete přidat trochu rostlinné smetany na zjemnění chuti, ale není to nutné, je to výtečné i bez ní.

Kombinujeme

Tuto směs podáváme s jakoukoliv obilovinou, na fotce jsou jáhly vařené se lněným semínkem a kvašenou zeleninou.

Obměna

Kombinace zeleniny může být naprosto libovolná, stejně tak druh fazolí či jiné luštěniny.

Děti

Tento pokrm můžete dát dítěti kolem 1,5 roku, ale dochuťte jen trošku.

  • materiály

    Online kurz: Jak na zdravé dezerty

    Pojďte si společně pochutnat - zdravě!

    • Naučíme vás 10 nejoblíbenějších dezertů
    • Vše bez nadbytečných cukrů a živočišných produktů
    • Přehledně a prakticky formou videolekcí
    Překvapíte i náročné mlsaly. Podívejte se sami.

    Prohlédnout
  • Bez komentáře. Jak to vidíte Vy? Napište.

    Jíme Jinak