Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Luštěniny

Adzuki směs s majoránkou

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
sezóna zima

Fazole adzuki máme v chladném období opravdu často. Abychom měli na talíři pokaždé jinou chuť je dobré začít kouzlit i s kořením. Směs kmínu a majoránky byla dobrá volba.

Ingredience
pro 4 porce
  • 2 větší cibule
  • 1 větší mrkev
  • 3 hrnky uvařených fazolí adzuki (nebo jiných)
  • asi 3/4 hrnku vody z fazolí nebo zeleninového vývaru
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • sůl
  • umeocet
  • trocha rostlinné smetany na zjemnění - není nutná

Naší motivací ke změně byla touha po miminku, které jsme si oba moc přáli, ale dlouho se nedařilo. Náš příběh je důka...

Jak připravit směs s adzuki

  1. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme na tenké proužky nakrájenou cibuli a mrkev na sirčičky a trochu osolíme.
  2. Restujeme asi 6-10 minut, dokud zelenina nezměkne, pak přidáme uvařené fazole adzuki i s trochou vody (z fazolí) a kmín.
  3. Směs povaříme asi 5 minut a na závěr přidáme majoránku a minutku povaříme. Majoránka neztratí vůni.
  4. Dochutíme umeoctem a na závěr můžeme přidat trochu rostlinné smetany na zjemnění chuti, ale není to nutné, je to výtečné i bez ní.

Kombinujeme

  • Tuto směs podáváme s jakoukoliv obilovinou, na fotce jsou jáhly vařené se lněným semínkem a kvašenou zeleninou.

Obměna

  • Kombinace zeleniny může být naprosto libovolná, stejně tak druh fazolí či jiné luštěniny.

Děti

  • Tento pokrm můžete dát dítěti kolem 1,5 roku, ale dochuťte jen trošku.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

17 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Jaroslav Hlávka
21. 12. 2022

Jena ze stálic, kterou rád opakuji, tentokrát je příloha čirok vařený se lněným semínkem 🙂

Mňam! To je dobrota 🌞🍀

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Pikantní fazole adzuki hokkaido s uzenou paprikou

Červené fazole adzuki hokkaido jsou velmi bohaté na minerály a energeticky velmi posilují ledviny. Patří mezi nejlépe stravitelné fazole a rostou jen na lá...

Nádivka v županu

Delikatesa, která je rychle hotová, když máte zbytek jáhlové nádivky. Do chladných dnů jako dělaná.

Arašídové stew

Toto výborné zahřívací jídlo, jehož příprava vám nezabere mnoho času, můžete nakombinovat s oblíbenou obilovinou či plackami a zeleninu i obilovinu můžete ...