Bedlové řízky » Jíme Jinak

Bedlové řízky

Autor , Rubrika Hlavní jídla, Recepty, 24.09.2016

Štítky:, , ,

bedlove rizky

Dokud rostou, pojďme si je užít. Bedlové řízky u nás doma udělaly velikou radost. Příprava jednoduchá a kulinářský zážitek skvělý.

Ingredience
pro 4 porce
  • 4 čerstvé bedly
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • olej na smažení
  • 1 hrnek vody
  • 3/4 hrnku hrašky
  • 1 hrnek kukuřičné strouhanky

Postup

  1. V misce smícháme vodu, sojovou omáčku a hrašku. Připravíme těstíčko husté přibližně jako je hořčice.
  2. Do druhé misky nasypeme kukuřičnou strouhanku.
  3. V pánvi rozpálíme cca 1 cm oleje.
  4. Bedly zbavíme nožiček a obalujeme je nejprve v těstíčku, pak ve strouhance a vkládáme do rozpáleného oleje.
  5. Krátce smažíme z obou stran a necháme na ubrousku okapat přebytečný olej.

Praktické

Vodu a hrašku míchejte postupně, až dostanete požadovanou hustotu.

Nasmažené kousky schováváme v pekáčku pod pokličkou, aby vydržely teplé než nasmažíme dost kousků pro celou rodinu.

Zbylé těstíčko a strouhanku smíchejte a osmažte malé bochánky. U nás o ně byla bitva.

Obměna

Nemáme-li hrašku, můžeme použít mouku. Já osobně preferuji pohankovou.

Máme-li výkonný mlýnek, můžeme si připravit čerstvou mouku z hrachu či cizrny a nemusíme kupovat hrašku v obchodě již namletou.

Děti

Takto připravený pokrm je vhodný pro děti od 2 let.

  • materiály

    Online kurz: Jak na zdravé dezerty

    Pojďte si společně pochutnat - zdravě!

    • Naučíme vás 10 nejoblíbenějších dezertů
    • Vše bez nadbytečných cukrů a živočišných produktů
    • Přehledně a prakticky formou videolekcí
    Překvapíte i náročné mlsaly. Podívejte se sami.

    Prohlédnout
  • Bez komentáře. Jak to vidíte Vy? Napište.

    Jíme Jinak