Bezlepková drobenka » Jíme Jinak

Bezlepková drobenka

Autor , Rubrika Dezerty a sladkosti, Recepty, 10.09.2013

Štítky:

Máte rádi na podzim ovocné koláče s drobenkou a nevíte jak na ni? Tuhle rychlou a jednoduchou vymyslela naše kamarádka Jana, která vaří bezlepkově pro svoji dceru. Drobenka je jednoduchá, stačí mít doma kokosový tuk, rýžovou mouku a sirup.

Ingredience:

  •  hrnek rýžové mouky (asi 2 dcl)
  • 2 lžíce obalené rýžovým sirupem
  • 1 plná lžíce kokosového tuku

Postup:

Všechny ingredience dáme do mísy a rukama důkladně promísíme, až vše zežmolkovatí. Pokud jste to přehnali s tukem,111 nebo sirupem, stačí přidat trochu rýžové mouky.

Praktické:

Toto množství vám bude stačit na jeden plech. Pokud pečete něco menšího, lze asi týden drobenku uchovat uzavřenou v ledničce.

Drobenku pečte maximálně 30 minut, pak už moc vyschne a není dobrá. Pokud tedy máte koláč, který se peče déle, dejte drobenku až na posledních 20 minut pečení.

Obměna:

Do drobenky můžete přidat skořici (hodí se na švestky), kokos či mleté mandle, nebo jimi nahradit část mouky.

  • Seriál ZDARMA: Jak na jaro

    Jak se vyhnout jarní únavě a kilům navíc.
    Stáhněte si nový seriál na jaro a zjistěte

    • Klíčové souvislosti pro biologické jaro
    • Jaký by měl být ideální jarní režim
    • Získejte postní jarní jídelníček k pročištění těla
    • Nákupní seznam k jídelníčku
    • Video, jak se vyhnout jarní únavě a kilům navíc
    Přihlaste se o seriál právě teď.

    Stáhnout zdarma
  • 2 komentáře. Jak to vidíte Vy? Napište.

    Neměla jsem žádnou z ingrediencí, tak jsem použila mouku jáhlovou, med a slunečnicový olej. Možná ne tak zdravé, ale podřilo se. Jáhlová mouka má výbornou chuť. Další typ na posypku: kokos, ovesná nebo kukuřičná mouka, stevie a trochu oleje, příp. voda.

    Díky za recept určitě vyzkouším na švestkový koláč.

    Jíme Jinak