Bezlepková drobenka » Jíme Jinak

Bezlepková drobenka

Autor , Rubrika Dezerty a sladkosti, Recepty, 10.09.2013

Štítky:

Máte rádi na podzim ovocné koláče s drobenkou a nevíte jak na ni? Tuhle rychlou a jednoduchou vymyslela naše kamarádka Jana, která vaří bezlepkově pro svoji dceru. Drobenka je jednoduchá, stačí mít doma kokosový tuk, rýžovou mouku a sirup.

Ingredience:

  •  hrnek rýžové mouky (asi 2 dcl)
  • 2 lžíce obalené rýžovým sirupem
  • 1 plná lžíce kokosového tuku

Postup:

Všechny ingredience dáme do mísy a rukama důkladně promísíme, až vše zežmolkovatí. Pokud jste to přehnali s tukem,111 nebo sirupem, stačí přidat trochu rýžové mouky.

Praktické:

Toto množství vám bude stačit na jeden plech. Pokud pečete něco menšího, lze asi týden drobenku uchovat uzavřenou v ledničce.

Drobenku pečte maximálně 30 minut, pak už moc vyschne a není dobrá. Pokud tedy máte koláč, který se peče déle, dejte drobenku až na posledních 20 minut pečení.

Obměna:

Do drobenky můžete přidat skořici (hodí se na švestky), kokos či mleté mandle, nebo jimi nahradit část mouky.

  • materiály

    Online kurz: Zdravé dezerty!

    Bez cukru, bez mléka, bez vajec a bílé mouky.

    Pojďte si společně pochutnat - zdravě!

    • Naučíme vás 10 nejoblíbenějších dezertů
    • Přehledně a prakticky formou videolekcí
    • Pojďte si společně pochutnat - zdravě!
    Překvapte i náročné mlsaly.

    Zjistěte více
  • 2 komentáře. Jak to vidíte Vy? Napište.

    Neměla jsem žádnou z ingrediencí, tak jsem použila mouku jáhlovou, med a slunečnicový olej. Možná ne tak zdravé, ale podřilo se. Jáhlová mouka má výbornou chuť. Další typ na posypku: kokos, ovesná nebo kukuřičná mouka, stevie a trochu oleje, příp. voda.

    Díky za recept určitě vyzkouším na švestkový koláč.

    Jíme Jinak