Domů > Zdravé recepty > Dezerty > Ovocné

Broskvový osvěžující dezert s agarem

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru
bez mléka
bez vajec
sezóna léto

Máte doma broskve, meruňky, či více jakéhokoliv ovoce a nevíte co s ním? Poradíme vám jednoduchý, rychlý a přitom velmi osvěžující dezert, který chutná dětem i dospělým. Hotovo je za 10 minut a ještě mu dejte tak hodinku na vychladnutí v ledničce.

Podělím se s vámi o vlastní čerstvou zkušenost, jak je strašně jednoduché odejít domů s rece...

Ingredience pro 4-6 porcí, záleží na velikosti mističek, nebo skleniček.
  • asi 1kg broskví
  • 150g hrozinek
  • 1 sáček práškového agaru (asi 2 polévkové lžíce)
  • mini špetička soli
Postup

Hrozinky dobře propláchneme na sítu a dáme do hrnce. Přidáme na kousky pokrájené broskve, zalijeme asi půl litrem vody, aby ovoce i hrozinky byly ponořené a s malinkou špetičkou soli vaříme asi 20 minut.

Když  je ovoce a hrozinky uvařené, pomocí tyčkového mixéru je rozmixujeme na hladkou hmotu, přidáme celý sáček agaru, který do hmoty zamixujeme. Vrátíme hrnec na plotnu, počkáme až se začne vařit, pak okamžitě sundáme z ohně a naléváme do předem připravených mističek. Dáme vychladit do ledničky. Dezert během asi 1-2 hodin krásně ztuhne.

Praktické

Ovoce není potřeba loupat, díky vaření a mixování se slupka úplně ztratí a  tím si zachováme spousty důležitých minerálů.

Kombinujeme

Osvěžující agarový dezert můžeme použít i jako jednu z vrstev poháru, kdy dolů dáme burizony a na to agarovou ovocnou hmotu a ozdobíme čerstvým ovocem. Další varianta je, dát dolů do poháru vrstvu rozmixované uvařené rýže se sladěnkou a mandlovým máslem a na to vrstvu agarové ovocné hmoty. Kombinací je nespočet, záleží jen na vaší fantazii.

Obměna

Broskve můžeme nahradit jakýmkoliv jiným ovocem, výborné jsou meruňky, blumy, švestky, ale i borůvky, jahody, nebo jablka, či hrušky. Výborná je i kombinace více druhů ovoce, vznikají tak zajímavé chutě.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

1 člověk už poděkoval za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Použila jsem vločkový agar, neznajíc rozdíl a vyšlo mi z toho pyré s kouskama agaru -želé. Kde soudružka z NDR udělala chybu? nejdřív jsem ho namočila a pak nalila k rozmixovanému ovoci – musí se to ještě rozmixovat dohromady soudím, myslela jsem že se agar varem rozpustí.Vařila jsem to spolu cca 5 minut.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Špendlíková bublanina (bezlepková)

Mirabelky, kterým naše rodina říká lidově špendlíky, dozrávají všude v okolí. Padají po zemi a málokdo se o ně zajímá, přitom je to bezvadné nestříkané ovo...

Meruňky a jablka v citrónovém želé

Neodolala jsem a koupila na trhu meruňky. Nebyly tak zcela zralé, jak vypadaly, tak skončily v citrónovém želé. Vznikl tak nečekaně dobrý recept na osvěžuj...

Jahodovo-rybízový zmrzlinový krém

V horkých dnech přijde k chuti zmrzlinový krém z ovoce a ořechů.

Fíková zmrzlina s čokoládovou polevou

Jste na dovolené, děti zatoužily po zmrzlině a vy jim nechcete dávat kupovanou? Snadná pomoc! Prozkoumejte apartmán a místní trh. Když seženete čerstvé ovo...

Mandlový tapioka pudink s ovocem

Lehké ovocné dezerty jsou v horkých dnech skvělou svačinou. Pudinky s ovocem jsou dobré a krásné, proto se dají připravit i jako pohár na oslavy.

Kokosový pohár s tapioka perličkami

Mléčná rýže byla můj oblíbený dezert před změnou jídelníčku. Tenhle dezert ji nejen nahradí, ale dokonale předčí. Když ho v létě podáte pěkně vychlazený, u...