Domů > Zdravé recepty > Dezerty > Ovocné

Broskvový pudink s karobovou polevou a mandlemi

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru
bez mléka
bez vajec
sezóna léto
děti od 1 a půl roku

I když už nám došly meruňky, ještě pořád nám nedošla chuť na osvěžující lehký pudink. Tak jsme zkusili broskve a opět nám moc chutnal. Samozřejmě opět bez cukru a bez mléka, což na lahodnosti vůbec neubírá. Aby nevypadal a nechutnal úplně stejně, zdobili jsme ho tentokrát karobovou polevou a mandlemi.

Ingredience (pro cca 8 mističek)
  • 3 broskve
  • 2 jablka (nemusí být)
  • Hrst rozinek
  • Půl listru ovesného mléka (nebo jiného rostlinného, může být i sušené naředěné vodou)
  • Půl litru vody
  • Špetka soli
  • 8-10 lžic kukuřičného škrobu (můžete přidat i lžičku agaru)
  • mandle a ingredience na polevu (viz recept)
Postup

Očištěné vykrájené ovoce bez pecek dáme do hrnce. Zalijeme půlitrem vody. Opereme rozinky na sítku pod tekoucí vodou a přidáme k ovoci spolu se  špetkou soli pro zvýraznění sladké chuti. Přivedeme k varu a na mírném plameni dusíme pod pokličkou cca 20 minut. Mezi tím rozmícháme metličkou studené ovesné mléko s 8 lžícemi kukuřičného škrobu (případně rozmícháme sušené mléko s troškou horké vody a doředíme studenou). Když jsou jablka dostatečně rozvařená, rozmixujeme obsah hrnce ponorným mixérem.  Vlijeme do hrnce směs mléka s kukuřičným škrobem a za stálého míchání ještě cca 7 minut povaříme.  Hotový pudink vlijeme do mističek a zchladlý polijeme karobou polevou (viz recept) a posypeme mandlemi. Skladujeme v lednici a sníme nejlépe do druhého dne.

Praktické

Pokud se nám zdá pudink příliš řídký, rozředíme si ještě lžíci škrobu v malém množství studené vody a přidáme ho do hrnce a opět povaříme. Můžeme také přidat lžičku agaru, pokud chceme mít pudink opravdu tuhý. V obráceném případě naředíme pudink vodou.

Chcete-li mít pudink sladší, nebo meruňky jsou málo zralé, přidejte další jablka a rozinky. Pokud chcete kyselkavý, dejte jen samotné broskve a rozinky.

Obměna

Můžete udělat pudink jen z jablíček nebo zkombinovat různé zbytky ovoce, které už vadne a je potřeba je zlikvidovat. Nikdy však nepoužíváme ovoce nahnilé či plesnivé!

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Komentáře

bilaholubice
3. 5. 2017

Šlo by místo broskví použít SUŠENÉ meruňky?

Můžu na tento recept použít domácí obilné mléko? (takové, jaké se vaří miminkům místo umělého mléka) Děkuji za odpověď

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Domácí jahodová zmrzlina bez cukru

Pokud máte přebytky jahod a vaše děti touží po zmrzlině, kterou jim nechcete kupovat, máte možnost vyrobit si snadno, levně a zdravě domácí verzi. Toto je ...

Špendlíková bublanina (bezlepková)

Mirabelky, kterým naše rodina říká lidově špendlíky, dozrávají všude v okolí. Padají po zemi a málokdo se o ně zajímá, přitom je to bezvadné nestříkané ovo...

Meruňky a jablka v citrónovém želé

Neodolala jsem a koupila na trhu meruňky. Nebyly tak zcela zralé, jak vypadaly, tak skončily v citrónovém želé. Vznikl tak nečekaně dobrý recept na osvěžuj...

Jahodovo-rybízový zmrzlinový krém

V horkých dnech přijde k chuti zmrzlinový krém z ovoce a ořechů.

Fíková zmrzlina s čokoládovou polevou

Jste na dovolené, děti zatoužily po zmrzlině a vy jim nechcete dávat kupovanou? Snadná pomoc! Prozkoumejte apartmán a místní trh. Když seženete čerstvé ovo...

Mandlový tapioka pudink s ovocem

Lehké ovocné dezerty jsou v horkých dnech skvělou svačinou. Pudinky s ovocem jsou dobré a krásné, proto se dají připravit i jako pohár na oslavy.