Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Cizrnové karbanátky s pečenou zeleninou a rýží, řepový salát s křenem

Uvařeno

Kombinace toho, co dům dal a co zbylo.

Jindra je můj kamarád a také obchodní partner. Podnikali jsme spolu, takže jsem mu docela viděla “do talířeR...

Základní informace
Kombinace toho, co dům dal a co zbylo.

Ingredience a pomůcky

  • uvařená cizrna
  • pohanková mouka
  • cibule
  • česnek
  • majoránka
  • sůl
  • rýže basmati natural
  • 1 batát
  • celer
  • žampiony
  • provensálské byliny
  • olej

Postup
Cizrnu si namočíme přes noc a uvaříme. Teplou ji rozemeleme na masovém mlýnku (já použila ruční strouhací mlýnek na sýr). Přidáme pohankovou mouku, majorátnku, cibulku orestovanou na oleji a trochu soli a vytvoříme si těstíčko, aby karbanátky držely pohromadě. Vytváříme je mokrýma rukama a smažíme na pánvičce, či pečeme v troubě.

Zapečená zelenina: batát, žampiony a celer nakrájíme na tenké plátky, naklademe do zapékací misky vytřené trochou oleje, osolíme trochou soli a posypeme provensálskými bylinami.

Řepový salát: řepu uvaříme ve vodě do měkka, necháme vychladnout, nastrouháme a přistrouháme trochu křenu. Můžeme přidat i lžíci tofunézy.

Praktické rady
Těsto na karbanátky můžeme zředit s trochou vody, pokud je moc tuhé.

PS: Pojďme vařit podle jarního jídelníčku!

🌷 Jaro je tu - nový začátek. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Mila Beata
7. 12. 2023

Tak cizrnu jsem rozmixovala a přidala určitě dost mouky a i přesto se mi při smažení karboše rozpadly, inu tak jsem to dala do zapékací misky a byl nákyp , mnááááááám ❤️ vynikající a ta pečená zelenina s houbama ah taková dobrutka a ten salát. Luxusní , přidala jsem ředkev daikon na lepší trávení toho smaženého , prostě jedna báseň

jarkacervenkova
3. 2. 2019

Karbanátky byly dnes k večeři, chutnaly manželovi i dětem a to dcera luštěniny prakticky nevezme do pusy, takže malý zázrak? Já mám radši čočkové, ale díky tomuto úspěchu se k cizrnovým určitě vrátím.
Přidávala jsem sojovku a vodu z vaření cizrny.
Příště zkusím i salát a pečenou zeleninu, díky za prima inspiraci!

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Čočkovo-houbové karbanátky bez masa

Veganské, bezlepkové karbanátky ze sušených hub a červené čočky chutnají, jako by byly obalované ve strouhance. Jsou velmi syté, nedají moc práce chutnaly ...

Jáhlové knedlíky plněné “uzeným”

Hezky česky ale bez masa, bez vajec a navíc přirozeně bez lepku. Když si chcete dopřát klasiku, ale nemít těžké břicho, dejte si naše knedlíky s uzeným. Sn...

Nákyp s černými fazolemi

Zapékané nákypy v chladných dnech příjemně zahřejí. Černé fazole posilují ledviny a červená řepa je dobrá na krev. Vyzkoušejte, jak chutnají společně zapeč...

Slzovkové rizoto s cuketou

Slzovka má silní detoxikační účinky, léčí pleť a je přirozeně bezlepková. Určitě ji vyzkoušejte.

Jáhlové knedlíky plněné uzeným

Hezky česky ale bez masa, bez vajec a navíc přirozeně bez lepku. Když si chcete dopřát klasiku, ale nemít těžké břicho, dejte si naše knedlíky s uzeným. Sn...

Z jednoho woku – čirok s ciznou

Rychlé jídlo z jednoho hrnce a pár ingrediencí, na kterém si rozhodně pochutnáte.