- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 červená řepa
- 1 hrnek běžné čočky
- 1/4 hrnku slunečnicových semínek
- 1 hrnek zeleninového vývaru nebo horká voda
- umeocet
- sůl
- olej
Jak připravit čočku s řepou
- Čočku na hodinu namočíme a uvaříme v čerstvé vodě v běžném hrnci do změknutí (20-30 minut), lze i bez namáčení.
- Cibuli, mrkev a červenou řepu oloupeme a pokrájíme na větší kostky.
- V hrnci rozpálíme na dně olej, vložíme cibuli, mrkev a řepu, osolíme. Společně chvíli restujeme, aby se zelenina opekla po všech stranách.
- Pak přidáme uvařenou čočku a opraná slunečnicová semínka.
- Podlijeme horkým zeleninovým vývarem nebo horkou vodou a vaříme do změknutí zeleniny.
- Na závěr rozmixujeme tyčkovým mixérem a ochutíme umeoctem.
Obměna
- Místo běžné čočky můžeme použít červenou, zelenou anebo jinou luštěninu.
Kombinujeme
- Pokud chceme kompletní talíř, přidáme ještě obilovinu a kvašenou zeleninu. Na fotce jsou kroupy se strouhanou mrkví.
Děti
- Takto připravený pokrm je vhodný pro děti od 1,5 roku, pokud ubereme sůl a dochucovadla.
- Děti od 2 let mohou vše, ale šetříme s ochucovadly.
PS: Pojďme vařit podle jarního jídelníčku!
🌷 Jaro je tu - nový začátek. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤
Komentáře
Za ten rok, co jsem tady jsem si už oblíbila pár jídel, která jsou rychlá a točím je pořád dokola. Občas ale dostanu chuť i vyzkoušet něco jiného, když je čas. Toto ale bude spadat do dalších oblíbených rychlovek. Výborné, ani jsem nečekala, že to bude tak dobré. Zase jsem se utvrdila, že čím míň ingrediencí, tím lepší 😊
Posilujici kombinace 💪