- 2 cibule
- 2 mrkve
- 3 hrnky vařené běžné čočky
- 1 dcl zeleninového vývaru nebo horké vody
- půl lžičky tymiánu
- sůl
- olej
- umeocet
- na ozdobu: zelená petrželka, kvašená zelenina
Jak připravit čočku s mrkví na tymiánu
- Čočku namočíme na pár hodin nebo přes noc, vyměníme vodu a uvaříme. V běžném hrnci to trvá asi 20 minut.
- Cibuli nakrájíme podélně na půlměsíčky, mrkev na čtvrt kolečka.
- V hrnci rozpálíme na olej, vložíme cibuli, osolíme a restujeme asi 5 minut.
- Přidáme mrkev a tymián a společně ještě pár minut restujeme.
- Přidáme uvařenou čočku, podlijeme trochou vody z čočky nebo zeleninového vývaru a vaříme do změknutí mrkve pod pokličkou asi ještě 7 minut.
- Dochutíme trochou umeocta.
- Podáváme posypané zelenou petrželkou.
Praktické
- Pokud máte čočku již uvařenou, budete mít tento pokrm hotový za 15 minut.
Kombinujeme
- Pokud chcete mít kompletní talíř, je potřeba ho doplnit ještě o obilovinu a zeleninu. Skvělá je rýže, jáhly s rýží, kroupy nebo i pohanka nebo obilné placky. Nezapomeňte talíř doplnit o napařenou zeleninu nebo zeleninu v úpravě nishime.
Děti
- Takto připravený pokrm je vhodný pro děti asi od 14 měsíců, pokud ubereme sůl a dochucovadla.
- Děti od 2 let mohou vše, ale šetříme s dochucovadly.
PS: Pozor, zavíráme vstup do Jarní očisty!
Poslední šance. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤
Komentáře
Vynikající ♥️ měli jsme se svíčkovou omáčkou salatek nepovedené placky 😂 zeli kličky kvašák petrzelka
Neměla jsem tymián, tak jsem dala saturejku a bylo to výborné.