Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Čočkový salát

Uvařeno

Udělat tak obrovskou změnu po 45 letech, co vařím, byla to pro mě velká výzva. Ale moc mě to bavilo, jídla mi moc chu...

Jedná se o ideální jídlo na cesty. Pokud nevynecháte kapii, voní jako utopenci.

Ingredience

  • 500 g čočky namočit den předem
  • 2 cibule
  • 2 kapie čerstvé – možno vynechat
  • Kmín, bobkový list, libečková nať
  • Umeocet, jablečný nebo vinný ocet

Postup

  1. Čočce vyměníme před vařením vodu tak, aby byla potopená, dáme vařit a vaříme cca 30 min s řasou Arame, lžičkou kmínu, bobkovým listem a libečkem. Když je uvařeno, vyjmeme bobkový list.
  2. Cibuli a kapii nakrájíme nadrobno. Vmícháme do horké čočky, přidáme 3 lžíce umeocta a 3 lžíce jablečného nebo vinného octa.
  3. Přendáme ještě horké do šroubovacích sklenic, zavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Pak skladujeme v lednici max. týden, doporučuji jíst až na druhý den, aby se salát uležel.
  4. Vhodné na cesty s polentou, rýží nebo těstovinami a samozřejmě nějakou zeleninou. U nás doma chutná i dětem.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Buďte první, kdo napíše komentář