- 1 malá cuketa
- 1 cibule
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce sojové omáčky
- 0,5-1 lžička mleté papriky
- 1 lžička hrubozrnné hořčice (dle toho, jak máte pikantní)
- špetka chilli
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička rajčatového protlaku
- k dochucení: sůl, pepř
- Cuketu si nastrouhejte nahrubo a vymačkejte z ní šťávu.
- Na oleji v hrnci orestujte na kostičky nakrájenou cibulku s velkou špetkou soli.
- Až bude zlatavá, přidejte utřené česneky.
- Chvilku orestujte a dejte stranou.
- Do hrnce teď dejte nastrouhanou cuketu a jemně posolte. Nechejte cuketu dusit 5 minut na nejnižším plameni.
- Na závěr vše smíchejte, ochuťte sojovou omáčkou, protlakem, hořčicí, mletou paprikou, pepřem a chilli.
- Podávejte s kváskovým chlebem nebo plackami.
Praktické
- Hořčici, protlak a shoyu přidejte dle chuti. Pokud přidáte více protlaku a mleté papriky, tatrák bude nejen chuťově, ale také barevně k nerozeznání od originálního masového.
- Pokud si tataráku uděláte víc, můžete si ho zavařit do skleniček a mít ho po ruce pro případ nouze k chlebu nebo plackám – například na výlety.
PS: Pozor, zavíráme vstup do Jarní očisty!
Poslední šance. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤
Komentáře
Úplně super. Budu dělat častěji 😍
Vynikajici 👍 a k cerstve upecenemu kvaskovemu chlebu💯, jen se po nem zaprasilo!😊