Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Francouzský cibulový koláč

Uvařeno
bez mléka

Čerstvé zeleniny je ještě málo a potřebujeme dojíst zásoby cibule. Inspirovali jsme se vynikajícím korpusem od Heleny (tvarohovo-jablečný páj) a udělali slanou verz

Dobrý den, milá paní Evo, už je to nějaký ten “pátek” (6 týdnů), co jsme u nás doma změnili způsob stravo...

Ingredience

Korpus:

  • 1 hrnek (250ml) na jemno umletých mandlí
  • 1 hrnek jemně mleté celozrnné špaldové mouky
  • špetka soli
  • 1 dcl sezamového, nebo jiného panenského oleje
  • voda dle potřeby asi 1-3 lžíce (záleží, jak saje mouka)
  • Zelenina (cibule, chřest, brokolice, celer, topinambury)
  • Olej, koření, sůl
  • Asi deci vody
  • Půlka tempehu nahrubo nastrouhaná
Postup

Ze surovin na korpus vyrobíme drobenku, kterou prsty uplácáme do koláčové formy, na to dáme na oleji lehce osmahnutou a chvilku podušenou zeleninu, posypeme strouhaným tempehem a pečeme 20-30 min na 160 stupňů.
Podáváme s kvašenou zeleninou, můžeme ozdobit jedlými květy – sedmikráskami, fialkami, petrklíčem apod.

Úplná rychlovka pro majitele parní trouby – na korpus nasypeme syrovou zeleninu, koření, tempeh a použijeme kombinované pečení s párou.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

7 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mila Beata
2. 7. 2023

Mnam ♥️ podle rad děvčat v komentářích jsem dala jen špaldovou mouku a bylo to výborné

..tedy musím přiznat, že tato kombinaci mi nechutnala. Dělala jsem ho na sladko jako “jablečný páj” zde uvedený a to je luxusní záležitost. Ale toto “těsto” se slanou náplní …za mě tedy určitě ne.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Čočkovo-houbové karbanátky bez masa

Veganské, bezlepkové karbanátky ze sušených hub a červené čočky chutnají, jako by byly obalované ve strouhance. Jsou velmi syté, nedají moc práce chutnaly ...

Nádivka v županu

Delikatesa, která je rychle hotová, když máte zbytek jáhlové nádivky. Do chladných dnů jako dělaná.

Fazole černé oko na houbách

Pár ingrediencí a taková dobrota! Připomíná to trochu guláš nebo něco dobrého na smetaně a na houbách. Musela jsem tyhle fazole udělat pro velký úspěch hne...

Japonský tofu sendvič Onigirazu

Nemůžete se rozhodnout, jestli si s sebou na svačinu udělat sushi, anebo sendvič? Udělejte si zdravý Sushi sendvič s křupavým tofu.

Ovesný nákyp s adzuki fazolemi

Jak se venku ochladí, začneme dělat nákypy. Rodina je nadšená ze slavnostního jídla a já efektivně zrecykluji přebytky uvařeného obilí a luštěnin.