Domů > Zdravé recepty > Kondimenty

Hořčičná shizo zálivka

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
sezóna zima

Shizo působí blahodárně na naše trávení. Můžeme jej proto přidat i do zálivky na salát, do dipu k zelenině nebo jen tak jako chuťovku třeba ke karbanátkům.

Ingredience
pro 4 osoby
  • 1 lžička hořčice bez cukru
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • 1 lžička sušených shizo listů

V komentářích se už před časem objevil Marek, jehož příspěvky nám mluvily z duše a ženské se začaly ptát po jeho klon...

Postup
  1. Ingredience smícháme a pokapeme s nimi pokrm.
Praktické
  • Zálivka je velmi výrazná, dáváme jí jen trošku.
  • Hořčici používáme bez éček a bez cukru. V tomto receptu jsme použili křenovou.
Obměna
  • Místo shiza můžete dát čerstvé bylinky.

Děti

  • Malým dětem nedáváme, ony ještě nemají zkažené chuťové buňky a ocení chuť zeleniny, obilí i luštěnin tak, jak jsou.

PS: Pozor, zavíráme vstup do Jarní očisty!

Poslední šance. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

1 člověk už poděkoval za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Ali, odpovídám nad tebou..:)

Ali, jak píše Martina, je to japonská bylina, jinak se jmenuje Perila křovitá, je buď zelená, nebo fialová, ta se dává k umeboshi švestičkám…Krásně se dá u nás pěstovat a sušit,letos mi vyrostla až po ramena..:) má specifickou chuť, já ji používám do jednoho rýžového jídla…, všem nám to chutná….posílám foto( je z jara, tak je ještě malá)

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Pečená glazovaná zelenina

Potěšte svoje chuťové buňky slaďoučkou zeleninou. Takto upravenou ji vezmou na milost i zarytí odpůrci zeleniny.

Životabudič – koktejl z kopřivy a dalšího plevele

Čerstvé divoké byliny jsou bohaté na vitamíny, enzymy, minerály a mnoho dalších látek, které naše tělo potřebuje. Pokud vám nechutná žabinec v salátu, vyzk...