Hrozinkový svařák bez cukru » Jíme Jinak

Hrozinkový svařák bez cukru

Autor , Rubrika Nápoje, Recepty, 30.12.2015

Štítky:, , ,

Kamarádky na vánoční besídce dostaly chuť na svařák. Víno bylo, ale bez cukru jim nechutnal. Jenže cukr do něj nechtěly. Tak jsme vyzkoušeli připravit svařák bez cukru. A povedlo se!

Ingredience
  • 1 litr červeného vína
  • 3 lžíce hrozinek
  • 1 celá skořice
  • 6 hřebíčků
  • 2 hvězdičky badyánu
  • pár zrníček soli
  • ovoce na ozdobení (jablko / pomeranč / citron / karambola)
Postup
  1. Dáme do hrnce víno, špetku soli, hrozinky a koření
  2. Přivedeme k varu a 10 minut povaříme
  3. Nalíváme do hrnečků a zdobíme čerstvým ovocem

Praktické

Hrozinky nevyhazujeme. Buď je podáváme spolu s vínem v hrnečku nebo je na párty dáme k mlsání dospělákům jako „opilé hrozinky“.

Obměna

 

Můžeme přidat pár koleček zázvoru nebo půl lžičky mletého kardamonu. Víno dostane větší říz.

  • Seriál ZDARMA: Jak na jaro

    Jak se vyhnout jarní únavě a kilům navíc.
    Stáhněte si nový seriál na jaro a zjistěte

    • Klíčové souvislosti pro biologické jaro
    • Jaký by měl být ideální jarní režim
    • Získejte postní jarní jídelníček k pročištění těla
    • Nákupní seznam k jídelníčku
    • Video, jak se vyhnout jarní únavě a kilům navíc
    Přihlaste se o seriál právě teď.

    Stáhnout zdarma
  • 6 komentářů. Jak to vidíte Vy? Napište.

    My máme výbornou zkušenost s moštem v kombinaci s vínem. Onehdy jsme byli u známých a měli jen nějaké domácí víno, které nám ani nechtěli poskytnout tak jsem jim poradil náš recept a bylo to super. Poměr vína a moštu záleží na každém, ale čím víc moštu, tím je to větší cumel. Jinak postup je stejný jako s vodou.

    Díky za tip, Davide! To mě by určitě stačil ten mošt 🙂

    Kvalitní lahvové víno ze seriózního vinařství doslazované nebude.
    Naopak levná stáčená vína občas doslazují – vím od důvěryhodného zdroje z oboru.

    nitramotteh

    To vypadá jak dobře, tak lákavě.

    To bych nebyla já, abych se nepídila do detailů. 😉 🙂 Myslíte, že ve vínu není cukr? Někdy totiž přemýšlím, jestli ho tam výrobci nepřidávají a jen ho neuvedou. V levných nekyselých vínech a krabičákách bych se nedivila, ale co běžná vína?

    nitramotteh

    Je, ale troška a ještě před kvašením. Alespoň dle tohoto článku: http://www.znovin.cz/aktualni-tema-cukr-a-vino nebo zde, bod 11. http://www.vinko.name/vino_14_otazek_a_odpovedi.htm

    Zobrazit všech 6 komentářů

    Jíme Jinak