- 0,5 hrsti uvařené čočky
- hrst uvařených jáhel
- 1 cibule
- sůl
- 1 lžíce oleje
- hrst květáku
- bazalka
- drcený kmín
- 1/4 červené nebo zelené papriky
- k dochucení: umeocet, shoyu
Postup
- Na kostky nakrájenou cibuli zpěníme na oleji. Osolíme větší špetkou soli.
- Přidáme na proužky nakrájenou papriku.
- Květák si uvaříme na páře, nakrájíme a přidáme k cibuli.
- Přidáme koření (bazalka, kmín) a trochu shoyu.
- Všechno orestujeme a zamícháme s uvařenými jáhlami a čočkou.
- Případně ještě dochutíme umeoctem nebo shoyu.
Praktické
Salát je možné jíst jak teplý, tak i studený. Pak k němu vždy přidejte dostatek čerstvé nebo fermentované zeleniny. Výborné je hlavně na zimu tento salát (třeba posypaný semínky) zapéct v troubě, nakrájet a vzít s sebou na cesty.
Obměna
V tomto receptu jsou moc chutné i žampiony. Můžete přidat také česnek nebo různé druhy koření. Můžete vyzkoušet i jiné obiloviny nebo zeleninu. Dejte nám vědět vaše varianty tohoto salátu! :-)
PS: Pozor, zavíráme vstup do Jarní očisty!
Poslední šance. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤
Komentáře
Pohled na všechny porce 😀
Tak tentokrát to celý víkend jedu pro celou rodinu ve třech porcích. Za chvilku syn odjíždí do Prahy, tak je potřeba na cestu doplnit trochu paliva 😀