Domů > Zdravé recepty > Přílohy

Jáhlovo – vločková kaše s mrkví a řepou

Uvařeno
sezóna podzim

Lehká snídaňová kaše s letní zeleninou, vám dodá energii na celé dopoledne.

Ingredience
pro 4 porce
  • 100 g jáhel
  • 100 g ovesných vloček
  • 2 červené řepy
  • 2 větší mrkve
  • 1 cibule
  • sůl
  • olej

Můj příběh je v dnešní době skoro tuctový, pokud vezmeme v úvahu, že rakovinu má každý třetí člověk a ten zbytek o ní...

Postup
  1. Jáhly propláchneme v sítku a dáme do hrnce.
  2. Na jáhly dáme ovesné vločky a přidáme čtyřnásobek vody.
  3. Lehce osolíme, přivedeme k varu, stáhneme plamen na minimum, aby jen pobublávaly a vaříme asi 20-25 minut do vstřebání vody. Nemícháme! Pokud by se voda vsákla mnohem dřív, tak opatrně trochu vody ještě přidáme.
  4. Než se nám uvaří kaše, připravíme si zeleninu. Cibuli nakrájíme na proužky, mrkev a řepu nastrouháme.
  5. Na dno pánve dáme trochu oleje, přidáme cibuli a sůl a restujeme do sklovata.
  6. Pak přidáme nastrouhanou mrkev, řepu a restujeme do změknutí zeleniny. Občas promícháme.
  7. Uvařené jáhly s vločkami promícháme. Servírujeme s orestovanou zeleninou a listy polníčku.

Kombinujeme

Kaši ještě doporučujeme doplnit kopečkem kvašené zeleniny a kouskem čerstvé.

Kaši si můžete posypat i praženými semínky nebo mandlemi, bude víc sytá.

Obměna

Na kaši můžeme použít jakoukoliv zeleninu, skvělé je zelí, kapusta nebo dýně.

Děti

Tato kaše je vhodná pro děti od 1 roku, ale budeme opatrní s množstvím soli.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

10 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Jaroslav Hlávka
26. 2. 2024

Domácí stálice pro naše snídaně 🙂

Jaroslav Hlávka
20. 11. 2023

Oblíbená kaše pro sobotní snídani 🙂

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Česnekovo-koprový krém z kedlubnu s kvítky šalvěje

Máte velkou úrodu kedlubnů a nestíháte je jíst? Začínají dřevnatět? Honem si z nich udělejte tenhle luxusní česnekovo-koprový krém, který i bez použití mlé...