Domů > Jak začít > Inspirace

Kedlubnové zelí a adzuki prejt

Zkuste zelí trošku jinak a zaměňte ho za kedlábek! Uvidíte, jak si pochutnáte. A k tomu třeba adzuki prejt a polentový knedlík a oběd je na světě.

Kedlábkové zelí

Kedluben nakrájet (nastrouhat) na sirky. Nakrájet cibuli, osmažit ji na oleji. Přidat kedluben, kmín, sůl a restovat. Poté podlít vodou a dusit doměkka. Dochutit umeoctem a zahustit škrobem (maizena nebo kuzu).

Adzuki prejt

Adzuki přes noc namočit, poté uvařit s Kombu 45 minut v tlakovém hrnci. Velké kroupy přes noc namočit a uvařit v tlakovém hrnci (45 – 60 min.). Orestovat cibulku, osolit, přidat lžíci majoránky, 2 lžíce shoyu, trošku sušeného zázvoru, fazolky, 2-3 stroužky česneku, trošku vody a pomaličku dusit. Až je voda vydušená, cibulka měkká (cca 15 min.), přidat uvařené velké kroupy a případně ještě dochutit, chvilku dusit a vypnout.

K tomu polentový knedlík osmahlý na trošce oleje, syrová mrkev a petrželka.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

8 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

“Prejt” luxusni! Ja do toho primichala jeste zbytek uvarenych kolinek a supr to bylo :-)

Ahoj, krásné Vánoční svátky a hodně zdraví do Nového roku přeje všem
z JJ Eva.
Dnes jsem dostala takovou chuť na tohle jídlo, že jak jsem jedla, dělaly se mi boule za ušima:)
To jsem si fakt dala s takovou chutí po všech těch vánočních dobrotách,
že jsem si řekla ” No konečně zase pořádné jídlo”. :):):) ahojky

Ukázat další komentáře