Kokosový chia pudink s broskví » Jíme Jinak

Kokosový chia pudink s broskví

Autor , Rubrika Dezerty a sladkosti, Recepty, 06.08.2017

Štítky:, , , , , , , , , , ,

Chia dezerty jsou v kurzu. Jsou chutné a osvěžující. Prodávají se však nesmyslně draho, přitom si je snadno a rychle můžeme připravit sami doma za pár korun a čerstvé. V létě je to příjemná alternativa pro dezert. Navíc velmi zdravá.

Ingredience
pro 2 porce

  • 1 hrnek kokosového mléka
  • 4 lžíce chia semínek
  • 1 broskev
  • 2 lžíce ovocného koncentrátu
  • špetka soli

Postup

  1. Chia semínka zalijeme kokosovým mlékem, přidáme ovocný koncentrát, sůl a pořádně promícháme, aby se semínka neslepila a začala gelovatět.
  2. Necháme 15 minut bobtnat.
  3. Broskev omyjeme, odstraníme pecku a nakrájíme na malé kousky.
  4. Smícháme broskev se semínky, ozdobíme bylinkami nebo jedlými květy a můžeme podávat.

Praktické

  • Čím déle jsou semínka namočená, tím více zgelovatí. Můžete si je namočit už večer, nechat v lednici a ráno vzít s sebou.
  • Ovoce můžete přidat rovnou nebo až do hotového pudinku.
  • Starší semínka tak dobře negelují jako čerstvá, proto vybírejte kvalitní.
  • Pokud neodhadnete poměr a pudink nedrží, přidejte trochu semínek, nechte nabobtnat a promíchejte – zhoustne.
  • V opačeném případě dořeďte mlékem.
  • Chia pudinky jsou dobré na cesty – nerozlijí se.

Obměna

  • Do pohárů můžeme přidat jakékoli ovoce, které zrovna dozrává.
  • Přidat lze také ořechy pro větší zasycení.
  • Stejně tak můžete vyzkoušet různá rostlinná mléka. Výborný je například z mléka makového.
  • Na oslazení můžete použít jakýkoliv sirup, slad nebo ovocnou šťávu, kterou máte rádi.

Děti

Dezert můžeme dávat dětem cca od jednoho roku, pokud už zvládají broskve bez reakce.

  • materiály

    SERIÁL: Jak na zimu?

    Víte, jaké změny je potřeba v jídelníčku udělat?

    • Ukážeme vám klíčové souvislosti pro biologickou zimu
    • Jaké konkrétní potraviny patří do zimního jídelníčku
    • Jak ledviny ovlivňují náš život jak je posílit.
    Přihlaste se a pošleme vám seriál na e-mail.

    Chci poslat seriál ZDARMA
  • 5 komentáře. Jak to vidíte Vy? Napište.

    Evi, předpokládám, že jste pudink dělala z domácího koko mléka. Včera jsem koupila kokos, tak se na něj chystám a možná dojde i na chia pudink. 🙂

    Ano, dělala jsem z domácího, zkoušela jsem i makové. Jde využít i koupené. Dejte vědět, jak se povedl a jak chutnalo, pokud vyzkoušíte.

    Lenka

    Chia semínka před použitím oplachovat?

    Hetto Martin

    Nedoporučuju 🙂

    kdepak, začnou slizovatět hned, jak přijdou do kontaktu s vodou 🙂

    Jíme Jinak