Na kvásek (600g):
- 300g žitné mouky
- 300 ml vody
- 5 lžic startovací kultury (kvásku)
Na těsto:
- kvásek
- 600g pšeničné mouky (žitné)
- 360 ml vody
- 1 lžíce hrubé soli
- 3 lžíce drceného kmínu
- semínka dle libosti
Postup
- Výroba kvásku: Vše smíchej a nechej v přikryté míse 8-12 hodin pracovat.
- Odeber 5 lžic do čisté skleničky a uchovej v ledničce do příštího pečení.
- Výroba těsta: Všechny ingredience smíchej a z mísy přemísti do máslem vymaštĕné formy, kde necháš tĕsto kynout 5-8 hodin.
- Troubu předehřej na 250º C a peč cca 10 minut. Za tuto dobu by se mĕl bochník odlepit od formy.
- Vytáhni ho z trouby, přemísti jej na plech a potři máslem. Bochník peč při 200ºC ještĕ 40 minut.
Praktické
V případě, že vlastníš ošatku z pedigu, vysyp ji bramborovým škrobem (viz foto) a přemísti do ní těsto. Nechej kynout 5-8 hodin. Pak vyklop na plech a nařízni ještě neupečený chleba na několika místech, aby při pečení chleba nepopraskal. Ihned vlož do předem předehřáté trouby (250º C) a peč cca 10 minut. Pak sniž teplotu na 200ºC a peč ještĕ 40 minut.
PS: Pozor, zavíráme vstup do Jarní očisty!
Poslední šance. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤
Komentáře
Děkuji Blan Che, nevím čím to bylo , me se zdají obsahy většiny chlebu stejně , ale a tímto testem se mimořádně snadno pracovalo , ta konzistence no proste nelepilo nedrobilo – úplně Ideal , seminka jsem nepřidala , měli jsme teď docela hodně seminkove Chleby , je vynikající ♥️
Dêvčata to těsto je dost řídké a lepivé, to tak má být? Díky😀