Jak jsme držely masopust – rozhovor » Jíme Jinak

Jak jsme držely masopust – rozhovor

Autor , Rubrika Právě se děje, 04.05.2011

O Bílé sobotě skončil masopust. Obě jsme ho poctivě držely celou dobu a byly čím dál tím více nadšené.

Helena: Jak se po více jak 40 dnech bez masa, Evo, cítíš?

Eva: Jsem překvapená, že je mi ještě lépe než před masopustem. Už předtím jsem maso skoro nejedla a v lednu jsem si dala svoji oblíbenou 3 týdenní očistnou kúru, kde maso také není. Ale když jsem maso vynechala úplně na takhle dlouho, tělo si viditelně oddychlo ještě víc. Co Ty? Viditelně mládneš!

Helena: Mně masopust také udělal neuvěřitelně dobře. Poprvé jsem nezažila jarní únavu, ale naopak neuvěřitelný příliv energie. Cítíš ji také?

Eva: Takový příliv energie a radosti ze života si nepamatuji ani z mládí. Sama se budím ráno v sedm a už se mi prostě nechce spát.

Helena: Také jsem si všimla, že mi stačí mnohem méně hodin na spaní, abych se probudila odpočatá. Vysvětluji si to tím, že se tělo nemusí celý den a noc potýkat s trávením těžkých bílkovin z masa a místo toho má energii čistit a opravovat neduhy a také odpočívat.

Eva: No to mi povídej! Konečně jsem se zbavila dvou problémů, které mě léta trápily. Přestalo mě bolet v bedrech a pískat v uchu. Tolik jsem se se snažila obou problémů zbavit… se zády jsem si neskutečně užila. A teď najednou je to obojí pryč, ani nevím jak. Jsem přesvědčená, že vynechání masa k tomu přispělo.

Helena: O tom nepochybuji. Však jsme se kromě vynechání masa a tuků, snažily tělu co nejvíce pomoci i jinak. Standardně jíme hodně tepelně upravené zeleniny, celozrnných obilovin a luštěnin. Kromě toho jsme ale využívaly vše jedlé a zelené z přírody. Špenát, polévku, nebo salát jsme měly často z kopřiv, pampelišek, bršlice a ptačince. To vše je přímo nabité vitamíny, minerály a hlavně jarní energií, což přispělo i k odkyselení našich organismů.

Eva: Díky „odkyselení“ se mi v těle nastolila rovnováha i co se pH týče. A protože maso hodně překyseluje, jeho vynecháním, zbyl prostor pro zbavení se starých nánosů a nakonec došlo i na ty záda a ucho. Jsem šťastná a je ze mě vegetarián 🙂 Nikdy jsem se necítila lépe.

Helena: Nevím jestli budu úplný vegetarián, ale sama na sobě jsem pocítila, že bez masa mám nejenom lepší spaní a trávení, ale také neuvěřitelně energie. Také mi úplně zmizela chuť na sladké, takže kromě masa, jsem přestala mlsat. Rozhodně si to příští jaro zase moc ráda zopakuji.

 

  • materiály

    SERIÁL: Jak na zimu?

    Víte, jaké změny je potřeba v jídelníčku udělat?

    • Ukážeme vám klíčové souvislosti pro biologickou zimu
    • Jaké konkrétní potraviny patří do zimního jídelníčku
    • Jak ledviny ovlivňují náš život jak je posílit.
    Přihlaste se a pošleme vám seriál na e-mail.

    Chci poslat seriál ZDARMA
  • Bez komentáře. Jak to vidíte Vy? Napište.

    Jíme Jinak