Domů > Magazín > Blog

Nejbezpečnější vánoční cukroví na světě

Holky se tuhle vrátily z návštěvy u kamarádek. Byly tam poprvé a měly s sebou svačinu, protože v téhle rodině se jí konvenčně. Přesto se vrátily s tím, že dostaly od maminky Jitky spoooustu krásného cukroví, které dělala. Překvapilo mě to, protože maminka ví, že my jíme jinak. A ještě víc mě překvapilo, když jsem to nádherné cukroví viděla.

Nezkazí se, netloustne se po něm a je nerozbitné

Milá deníčku, píše se prosinec 2018 a holky se právě vrátily z návštěvy od známých. Když začala menší dcera lovit cukroví po kapsách, trochu mě zneklidnila představa nadrobených kousků v oblečení. To zase bude lahůdka, až tam sáhnu při praní… Ale vytáhla něco velmi kompaktního. Na stůl vyskládala několik kousků háčkovaného cukroví! Na stole se postupně objevil rohlíček, vosí hnízdo, linecké, roláda i burák. Tak to jsem nečekala a začala se smát.

Teprve v tu chvíli mi došlo mi, že Jitka je velmi zručná a že svým dcerám háčkuje krásné kousky oblečení i hračky. Musím jí poděkovat a pochválit krásnou ruční práci. Tohle já bych nesvedla, neměla bych na to trpělivost. Kromě cukroví si holky přinesly i krásné háčkované chobotničky jako přívěsek na klíče. Obdivuji se všem, kdo něco takového dovedou vytvořit.

Ať jim to upletou místo těch s cukrem

Holky si s cukrovím hrají a dokonce rozšiřují řadu o vlastní papírové výtvory. Dnes mě Kája poprosila, abych to vyfotila a dala na web jako inspiraci pro další maminky: “Mami vyfoť to a dej to na Jíme Jinak, aby to maminky upletly svým dětem místo toho s cukrem.” Pro ní je pletení a háčkování stejná záležitost, asi bude v tomhle po mamince. “No, nevím, Kájo, kolik maminek tohle zvládne a kolik dětí by z toho mělo takovou radost jako ty, ale určitě jim to můžeme ukázat pro inspiraci.”

Jaké jiné cukroví děláte vy?

Tak tady to máte a jsem zvědavá, jaké kuriozní kousky cukroví se dělají u vás. Případné fotky můžete rovnou nahrávat na stránky sem nebo vkládat do skupiny na Facebooku. Já bych uměla tak leda z papíru, z moduritu nebo hlíny a tím zřejmě moje fantazie končí. Ale tuším, že holky očekávají i něco, do čeho budou moci skutečně kousnout, takže letos opět budeme péct zdravě a bez cukru. Začíná

m se těšit.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

12 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Je to zajímavé a i k zamyšlení 👍

bilkorji
20. 12. 2022

krásné, vtipné :-D

Ukázat další komentáře