Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Okarové karbanátky

Uvařeno

Zkoušeli jsme vyrobit si doma tofu. Povedlo se a my přemýšleli, jak využít taky vedlejší produkt- okaru. Můj muž vymyslel recept na okarové karbanátky a je na něj velmi hrdý. Ty se totiž moc povedly a i opakovaně osvědčily. Pokaždé spolu s novým tofu musí být a a moc si vždycky pochutnáme. O recept se rádi podělíme.

V minulosti jsem se zdravou stravou koketovala, ale neuměla jsem si sestavit jídelníč...

Ingredience a pomůcky
  • asi 170 g okary (cca 1/3 při výrobě tofu z 300g soji)
  • 6 lžic sojové syrovátky zbylé z výroby tofu
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 4 lžíce celozrnné špaldové mouky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 malé cibule
  • 3/4 lžičky soli či podle chuti
  • pepř
  • (pro silnější povahy Tabasco – nemusí být)
  • kousek jarní cibulky či zelené natě
  • majoránka
  • muškátový oříšek
  • trochu praženého sezamového semínka – nemusí být
  • olej na smažení
Postup

Cbuli a jarní cibulku nakrájet nadrobno, česnek prolisovat, smíchat s ostatními ingrediencemi v šťavnaté vlhké tvárné těsto, naběračkou na zmrzlinu si odměřit stejné kupičky (vychází mi jich tak okolo deseti), rukama ve studené vodě namočenýma vytvarovat karbanátky, osmažit v oleji.

Praktické rady

Děláme si schválně takhle malou dávku z třetiny okary(pro dva až tři skromné:-)), protože kdybychom karbanátky udělali z dávky větší, stejně bychom je snědli, jak jsou dobré. Hodí se báječně třeba na výlet, (popravdě, druhý den jsou ještě chutnější), výtečné jsou třebas s jáhlovo celerovou kaší a uctíte s nimi i masožravou návštěvu ;-)

Dobrou chuť!

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Výborné karbenátky, pochutnali si i masožravci. Co děláte, prosím,ze zbytkem okary po výrobě tofu? Zůstala mi ještě hromada. Děkuji moc za další tipy.

Dianko, jak prosím děláte tofu?

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Rýžový nákyp s mrkví a dýní

Jak ze zbytků obilí udělat luxusní jídlo? Zkuste tento recept a uvidíte, jak zabodujete!

Sladká zelenina v miso omáčce s quoinoou

Rychlé a flexibilní jídlo, které se skvěle hodí jako snídaně, oběd nebo večeře. Stačí vše dát do hrnce, přivést k varu a ztlumit a za 20 minut máte hotovo....

Nádivka v županu

Delikatesa, která je rychle hotová, když máte zbytek jáhlové nádivky. Do chladných dnů jako dělaná.

Nákyp s černými fazolemi

Zapékané nákypy v chladných dnech příjemně zahřejí. Černé fazole posilují ledviny a červená řepa je dobrá na krev. Vyzkoušejte, jak chutnají společně zapeč...

Ovesný nákyp s adzuki fazolemi

Jak se venku ochladí, začneme dělat nákypy. Rodina je nadšená ze slavnostního jídla a já efektivně zrecykluji přebytky uvařeného obilí a luštěnin.