- 3 PL lžíce oleje
- 2 cibule
- 8 hlaviček žampiónů
- 1 větší mrkev
- 2 stonky řapíkatého celeru (nebo pórku)
- 1 balení uzeného tofu (200 g)
- 2 lžičky kmínu
- 1 lžička pálivé papriky (může být i sladká nebo kombinace sladké a pálivé)
- 5 PL rostlinné smetany ( sójová, mandlová…) + troška vody
- umeocet
- Na dno kastrolu dáme olej, rozpálíme pánev, přidáme cibuli nakrájenou na proužky. Maličko osolíme a orestujeme.
- Přidáme žampióny nakrájené na proužky, mrkev a řapíkatý celer na kolečka, tofu nakrájené na malé obdelníčky, kmín, papriku a za občasného míchání ještě asi 10 minut restujeme do změknutí.
- Vypneme plamen, přidáme rostlinnou smetanu s troškou vody a podle chuti umeocet.
Kombinujeme
Podáváme s rýží nebo bulgurem, skvělé jsou také kombinace obilovin, např. rýže s jáhlami, rýže s bezpluchým ovsem….
Děti
Vhodné pro děti nejdříve od 2 let, kdy samozřejmě použijeme nepálivou papriku.
PS: Pozor, zavíráme vstup do Jarní očisty!
Poslední šance. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤
Komentáře
Mňam, tak to byla dobrota 😋 Sice jsem dala místo oleje ghí, ale pozvedlo to o level výš. Měli jsme s bezpluchým ovsem. Děkujeme 😊
Ted jsem objevila tento recept a teda dalsi skvele jidlo! :-)