Ostružinová zmrzlina bez cukru » Jíme Jinak

Ostružinová zmrzlina bez cukru

Autor , Rubrika Dezerty a sladkosti, Recepty, 26.08.2017

Štítky:, , , , , , , ,

Pokud ve vašem okolí roste víc ostružin než kolik dokážete během procházky sníst, vyzkoušejte ostružinovou zmrzlinu a užijte si poslední horké dny letošního léta.

Ingredience
pro cca 12 nanuků

  • 0,5 litru čerstvých ostružin
  • podle chuti slad nebo sirup

Postup

  1. Ostružiny omyjeme, pokud je potřeba, ve studené vodě.
  2. V mixéru rozmixujeme do tekuté podoby.
  3. Ochutnáme a podle potřeby přidáme slad nebo sirup, znovu promixujeme.
  4. Nalijeme do formiček a necháme ztuhnout.

Praktické

  • Kdo chce mít zmrzlinu bez zrníček, může před nalitím do formiček hmotu přecedit. My to neděláme, zrníčka nám nevadí.
  • Nám chutná i bez doslazení, ale pokud máte kyselejší ostružiny nebo jste zvyklí na velmi sladkou chuť, budete si potřebovat přidat slad nebo sirup.
  • Zdravější je slad, ale obsahuje stopy lepku. Pro bezlepkovou verzi tedy použijeme sirup.
  • Ze sirupů přednostně zařazujeme rýžový. Můžete použít i jiný sirup, například ovocný – jedná se o dezert, který se jí výjimečně, nikoli o stravu jako takovou.
  • Přisladit můžeme i rozmixováním jiného sladkého či sušeného ovoce.

Děti

Pro nikoho není vhodné konzumovat ledové pokrmy, tím spíš ne pro malinké děti. S podáváním ledové zmrzliny počkáme až do doby, kdy už nechtějí děti jíst variantu s agarem. I tak dětem dáváme zmrzlinu trochu odstátou a učíme je ohřívat sousto v ústech.

  • materiály

    SERIÁL: Jak na zimu?

    Víte, jaké změny je potřeba v jídelníčku udělat?

    • Ukážeme vám klíčové souvislosti pro biologickou zimu
    • Jaké konkrétní potraviny patří do zimního jídelníčku
    • Jak ledviny ovlivňují náš život jak je posílit.
    Přihlaste se a pošleme vám seriál na e-mail.

    Chci poslat seriál ZDARMA
  • První komentář. Jak to vidíte Vy? Napište.

    Profilová fotografie na Facebooku

    Vynikajici!! Cela rodina si dnes pochutnala.

    Jíme Jinak