- 1 batát
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 lžička sušeného estragonu
- Rozpálíme troubu na 220 °C.
- Omyjeme batát, můžeme nechat ve slupce, je-li pěkná, a nakrájíme na stejně silná kolečka, aby se nám dělala rovnoměrně.
- Připravíme marinádu smícháním oleje, sojové omáčky a estragonu.
- Poklademe batát přímo na plech a potřeme připravenou směsí.
- Vložíme do trouby a bez otáčení pečeme cca 20 minut v závislosti na tloušťce plátků.
Pečená zelenina je výborným doplňkem jakéhokoli jídla v chladných dnech. Můžete s ní obohatit svůj oběd i večeři. Pro kompletní talíř přidáme vařené obiloviny a trochu luštěnin. Když slavíme, jíme ji samotnou místo obvyklých čipsů :-)
Praktické
I když použijete pečící papír, budete muset umýt plech, protože bude mastný. Proto peču přímo na plechu a pečící papír nepoužívám. Zeleninu není třeba otáčet ani zakrývat – bude z jedné strany křupavá a z druhé hladká a sladká.
ObměnaRáda do marinády přidávám česnek, krásně to voní a výborně chutná. Bylinky samozřejmě můžete obměnit za jakékoli jiné voňavé.
DětiPečená zelenina je vhodná pro děti přibližně od 1,5 roku. Nepřeháníme to s kořením a sojovou omáčkou.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Tak to je jizda! Estragon nebyl, tak prisel na radu tymian a po batatech se doslova slehla zem! :D Diky! Pridavam na seznam oblibenych! ;)