- 400g vychladlé husté jáhlové kaše ze Soyabelly nebo vařených jáhel
- 50g pohankové mouky
- 50g kukuřičné mouky
- 20g kukuřičného škrobu (vrchovatá lžíce)
- Špetka soli
- 1-2 lžíce oleje (např. rýžového)
Náplň 1: - strouhané jablko
- ořechy / dýň.semínka /mandle
- rozinky
- skořice
- trošku škrobu (aby šťáva nevytekla)
- sůl
- Náplň 2:
- mletý mák povařený v konopném/mandlovém/jiném mléce a rozinkách, zahuštěný škrobem a jáhl.vločkami, doslazený rýž.sirupem
- Uvaříme hustou kaši v soyabelle (200-250g jáhel na objem mlékovaru) mixérem – použijeme polovinu
nebo uvaříme jáhly v poměru s vodou 1:3 (tj. 100g suchých jáhel a 300g vody) - vychladlou kaši/vařené jáhly smícháme s ostatními ingrediencemi a vytvoříme těsto, pořád se bude trochu lepit. Lepí-li opravdu hodně, přidáme trochu mouky.
- Uděláme 2 koule a každou vyválíme mezi přeloženým pečicím papírem na obdélník tlustý asi 0,5 cm.
- Naplníme náplní, pomocí papíru zabalíme a opět pomocí papíru přeneseme na plech.
- Můžeme ještě uhladit rukou namočenou olejem nebo jen mokrou rukou.
- Pečeme 25min na 170st. Lepší je nechat vychladnout pod utěrkou.
Máme-li jáhly umixované z mlékovaru, je to raz dva, máme-li je vařené, chvíli těsto mačkáme, hněteme, aby se kuličky trochu rozmačkaly (nebo je po uvaření trochu pomixujeme nebo za tepla protlačíme přes lis na brambory). Mouku přidáváme do studených jáhel.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Nevěřila jsem že bude držet ale drží 👍 Těším se jak bude chutnat 😁
Slávka,perfekt👍_cesto sa krásne dalo váľať (stačil olej v ceste),hrušky+mak,teším sa najbližšie na slanú verziu😀