- 1 balíček seitanu natural
- 1 cibule
- 1 hrst zelených fazolek
- 1 červená řepa
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- špetka mletého kmínu
- špetka mletého koriandru
- 1 lžíce sojové omáčky
- trochu vody na podlití
- 3 snítky čerstvého tymiánu
- Oloupeme a omyjeme zeleninu. Cibuli a řepu nakrájíme na proužky, fazolky zbavíme stopek a překrojíme napůl.
- V pánvi rozpálíme olej, vložíme na něj cibuli a osolíme.
- Seitan nakrájíme na kostky a přidáme na cibuli spolu s fazolkami a řepou.
- Přidáme koření a sojovou omáčku, chvíli společně restujeme.
- Přidáme česnek nasekaný na drobno.
- Podlijeme trochou vody, zmírníme plamen a dusíme do změknutí řepy.
- Na závěr přidáme lístečky čerstvého tymiánu, zamícháme a podáváme.
Seitan zastupuje rostlinnou bílkovinu, dobře se kombinuje s vařeným obilím nebo těstovinami.
ObměnaMísto seitanu můžete použít tempeh nebo tofu, pak dostaneme kompletní talíř.
Děti
Takto připravený pokrm je možné podat dětem od 1,5 roku, pokud ubereme dochucovadla.
Děti od 2 let mohou už jíst s vámi.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Vynikající 👌 Moc jsme si pochutnali 😊 K tomu slzovka s quinoou, napařená zeleninka, kimči a ředkvičky. Výborné, děkujeme 🙂❤️
Dobrota. Udělala jsem s uvařenými bílými fazolkami (luštěninou), protože lusky u nás ještě k dostání nejsou. Velká dobrota, zahuštěno kukuškrobem