Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Sladké kroupové placičky

Uvařeno
bez sóji
Ingredience
  • 1 /2 menšího hrnce uvařených krup
  • špaldová mouka na zahuštění, asi 1/2 hrnku
  • 1 vejce, lze vynechat
  • sladěnka nebo jiné sladidlo, jak je kdo zvyklý (1 lžíce)
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/2 lžičky kypřicího prášku bez fosfátů
  • Hrst omytých rozinek
  • olej na smažení

Změna jídelníčku nemusí být vždycky náročná a únavná. Renatě malou chvilku trvalo, než pochopila, al...

Protože mi zbyly kroupy od včerejšího oběda a venku je ještě zima, rozhodla jsem se s nimi zatočit…

Postup
  1. Uvařené kroupy (musí být řádně zcezené) pomeleme nebo rozmixujeme, zahustíme moukou, přidáme rozinky, příp. Vejce, skořici, osladíme a zamícháme prášek do pečiva.
  2. Malou lžičkou dáváme smažit malé kopečky, pěkně dozlatova, aby byly křupavé.
  3. Po usmažení vysušíme ubrouskem, dost nasákají tuk.
  4. Pak už stačí nechat zchladnout a ochutit dle libosti…natřít marmeládou, polit sirupem atd….
Praktické rady

U smažení je třeba trpělivosti, je potřeba placičky řádně prosmažit. Těsto by mělo být poměrně husté.

Dobrou chuť!

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Komentáře

Veronika
3. 11. 2016

Vlaďko, díky moc za tip! Zbyly mi taky nějaké kroupy a představa, že si je budu ohřívat jako přílohu k obědu mě moc nenaplňovala touhou. řekla jsem si, že je zkusím udělat třeba pro děti na odpolední svačinu a tak jsem ochutnávala a ochutnávala, až jsem zjistila, že jsem po obědě. Super, dvě mouchy jednou ranou. Placičky na sladko jsou výborné. Příště zkusím udělat jako karbanátky.

Zrovna si rikam co s kroupama. Placicky me oslovily, ale ty karbanatky jeste vic. Diky za inspiraci.

Ukázat další komentáře