Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Smažená quinoová směs s houbami a chilli

Uvařeno
sezóna zima

Luxusní, zahřívací, mírně pikantnější jídlo, kterým jistě potěšíte zejména muže a všechny milovníky hub a chilli. A navíc je hotové během pouhých 15 minut!

Ingredience
na 1 porci
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 větší mrkev
  • kousek pórku
  • 1-2 žampiony
  • 0,5 lžičky mletého chilli
  • 1 lžička houbového koření RAMRAM (případně i více dle chuti)
  • 2 lžíce shoyu
  • uvařená quinoa (cca 50 g)
  • 1/4 uzeného tempehu

Proměny těch, kdo se přidali do programu podzimní detoxu, už jsou tak viditelné, že matou okolí. Po dvou týdnech na j...

Luxusní, zahřívací, mírně pikantnější jídlo, kterým jistě potěšíte zejména muže a všechny milovníky hub a chilli. A navíc je hotové během pouhých 15 minut!

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 větší mrkev
  • kousek pórku
  • 1-2 žampiony
  • 0,5 lžičky mletého chilli
  • 1 lžička houbového koření RAMRAM (případně i více dle chuti)
  • 2 lžíce shoyu
  • uvařená quinoa (cca 50 g)
  • 1/4 uzeného tempehu

Postup

  1. Mrkev si nakrájíme na sirky, pórek na tenká kolečka, tempeh na kostičky a žampiony na plátky.
  2. Ve woku si rozehřejeme olej, přidáme mrkev, pórek, žampiony a tempeh a restujeme, až zelenina trošku změkne.
  3. Přidáme chilli a houbové koření a vše za stálého prohazování orestujeme.
  4. K zelenině přidáme uvařenou quinou a shoyu a ještě 2 minuty prohřejeme.
  5. Podáváme posypané zelenými natěmi a spolu s kvašenou zeleninou a kouskem syrového salátu.

Obměna

Místo quinoi můžete dát i rýži nebo třeba jáhly. Tempeh klidně nahraďte uzeným tofu. V receptu je výborná jakákoliv zelenina, která se používá na čínu – např. fazolky, bambusové výhonky, zelí, paprika atp. Pro obměnu receptu zkuste přidat i arašídy, kešu nebo třeba oloupané mandle (oříšky dejte na rozpálený wok přímo se zeleninou).

 

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

5 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mila Beata
8. 9. 2023

Mnam vy ni ka ji ci, rychlovka a mnam dobrota

Dobrý den, už podruhé jsem se přihlásila do jarní očisty, pořád si udržují svou ideální váhu vařím již druhým rokem jídla dle Evy cítíme se s manželem nádherně i když někdy zhřešíme na jídelníčku nemíním nic měnit. jsem nadšená že jsem na recepty Evy před rokem náhodou narazila.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Jarní kuskus s ředkvičkou a divokou zeleninou

Do jarního kuskusu můžete přidat všechno, co zrovna kolem raší. V tom našem je pořádná porce kopřivy, bršlice a česnáčku. Jídlo je raz dva hotové a velmi c...

Salát s kuskusem, fazolemi a kopřivou

Kamarádka tomuto jídlu, které u nás ochutnala, říkala večeře pro sportovce. Rychle hotové, plné bílkovin, syté a přitom netlačí v břiše. Pro mě je to jedna...

Nákyp s černými fazolemi

Zapékané nákypy v chladných dnech příjemně zahřejí. Černé fazole posilují ledviny a červená řepa je dobrá na krev. Vyzkoušejte, jak chutnají společně zapeč...

Kokosové stew z mrkve, dýně a mangoldu

Slaďounká zelenina s vůní kokosu se hodí na kaši k snídani i na večeři.

Chalupářské ražničí bez masa

Pro teplé večery letní večery na chalupě se perfektně hodí ražničí nebo-li špízy. Jednak si skvěle pochutnáte, ale navíc ani neohrozíte vaši postavu do pla...