Smažené rýžové nudle se zeleninou » Jíme Jinak

Smažené rýžové nudle se zeleninou

Autor , Rubrika Inspirace, 14.03.2014

Štítky:, , , , , , , ,

Rychlovka na oběd do práce, školy a nebo třeba na večeři :-)

Ingredience
pro 4 porce
  • 200 g rýžových nudlí
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 10 cm pórku
  • 1 hrnek bílého zelí
  • 1 hrnek brokolice
  • 1 uzený nebo smažený tempeh
  • 1 PL Tahini
  • jarní cibulka
  • olej
  • shoyu
  • sůl
  • umeocet
  • zázvor

Postup

  1. Rýžové nudle namočíme na 30 minut do teplé vody, pak uvaříme asi 1-2 minuty. Zcedíme a propláchneme studenou vodou.
  2. Zelí nakrájíme na nudličky, cibuli na proužky, mrkev na sirčičky, brokolici na malé růžičky, pórek a jarní cibulku na kolečka.
  3. Na oleji zpěníme cibuli, posolíme a přidáme mrkev a krátce společně restujeme.
  4. Potom přidáme zelí, trochu sójové omáčky Shoyu, brokolici a pórek a stále mícháme a restujeme.
  5. Nakonec přidáme na kostičky nakrájený tempeh.
  6. V trošce horké vody rozmícháme Tahini a vlijeme do zeleninové směsi a společně restujeme.
  7. Vše restujeme tak dlouho, než zelenina trošku změkne (můžete i podlít trošičkou vody).
  8. Nakonec ochutíme umeoctem a shoyu a vmícháme uvařené rýžové nudle.
  9. Pokud máte rádi ostřejší chuť, přidejte ještě šťávu ze zázvoru.
  10. Do těstovin zamícháme jarní cibulku a posypeme praženými dýňovými semínky.
  • ZDARMA: Podzimní seriál Jak upravit jídelníček

    materiály

    Víte, jaké změny je potřeba v jídelníčku udělat?

    • Jak regenerovat přetížené orgány
    • Jak se na podzim nezakulatit
    • VIDEO: Jak upravit jídelníček a vyhnout se tak podzimním rýmám a kašlům
    • Vzorový jídelníček s recepty na tři dny, nákupní seznam a videoprůvodce jídelníčkem
    Přihlaste se a pošleme vám seriál na e-mail. Chci seriál ZDARMA
  • 26 komentářů. Jak to vidíte Vy? Napište.

    Profilová fotografie na Facebooku

    To je i moje oblíbená rychlovka, jako první restuji cibuli a žampiony, na konci dávám i oříšky či semínka a dochucuji Tamari sojovou omáčkou(nesmí se to přehnat, stačí 1/2-1 lžička na pánev)

    no skvělé

    Moc dobre, ale chutnalo by mi k tomu vic omacky, jak ji vyrobit? Jen podlit vic vodou a pridat shoyu?

    Mrkněte třeba do nových receptů, tam je u těstovin zelenina v kuzu, to je taková fajn omáčka.

    Prosím nemáte tip, čím nahradit tempeh? Dcera má alergii na mléčnou bilkovinu a sóju. ..

    necasova.ivona

    Tak právě jsem dojedla a opravdu vynikající,jsem si pošmákla,muž bude mít na večeři,děkuji za inspiraci,s tímto vařením jsem na začátku,moc děkuji a hezký den:).

    Tak to přejeme, Ivono, hodně radosti a úspěchů i při dalším vaření!

    Jsem úplně nadšená, nikdy jsem tak zajímavé recepty neviděla, a navíc jsou fantastické!!!
    snad jsem konečně našla to, co potřebuji, moc děkuji

    Profilová fotografie na Facebooku

    Ještě jsem se chtěla zeptat – v receptu je uveden smažený tempeh – ten připravuješ extra nebo se takhle upravený dá koupit? Vím že existuje uzený a marinovaný, já použila ten marinovaný. Děkuji za odpověď

    Smažený tempeh se dá koupit ve zdravé výživě 🙂

    Profilová fotografie na Facebooku

    Ajko, děkuji za vynikající recept. Uvařila jsem si k tomu pohankové těstoviny a místo tahini jsem použila burákové máslo a pár kapek citronu. Kdybych nebyla tak hladová a počkala, až se pořádně uvaří ty těstoviny, tak by tohle jídlo nemělo chybu. Mňam a mlask!

    Vypadá to chutně. Jen mi tam chuťově mnohem víc než petrželka sedí koriandr.

    Ajko, taky se připojuji s chválou. Měla jsem ho minulou sobotu a neděli, když jsem byla doma sama. V týdnu jsem ho dělala 2x rodině a pokaždé jim chutnal. Včera jsem byla sama doma- co myslíte, že jsem si uvařila? Recept je fakt super, moc nám chutná a je i rychlý. Díky.

    I já se připojuji a chválím toto jídlo, je výborné a hlavně rychlé a velice variabilní.. super! Děkuji za recept

    Jste naprosto úžasná! Díky za ten recept..To byla bašta! Navíc se mi rozšířily obzory jak vlastně dochucovat…tolik možností – mirin/shoyu/tahini/česnek atd…Neskutečné! Přidala jsem navíc zbytek seitanu speciál, posypala gomaisem a zelenou posypkou a praženými mandlemi! Ještě teď pokukuju po hrnci – zbylo totiž pro manžela, když přijde z práce.

    Ajko díky. Je to senzační, rychlé a rozhodně se nudle stanou stálicí mé kuchyně

    Vařila jsem tento týden a bylo to moc dobré a hlavně rychlé 🙂 To je to co hledám 🙂

    Děkuju moc za recept, jede u nás teď asi tak obden (krotím se, aby nebyl denně :)) Je výborný a manžel už ani netouží po klasické číně, protože tohle mu ji dokonale vynahradí 🙂 Díky!

    Tak to mě moc těší! 🙂 Toto byl právě jeden z mých receptů, který mě napadl v nouzi, když nebylo co vařit a potřebovala jsem rychlou večeři a taky mi hrozně chutná, lze ho obměňovat podle chuti – dávat různou zeleninu nebo různé ochucovadla (mandlová pasta / hořčice / tofunéza / zázvorová šťáva / česnek / shoyu / mirin / rýžový ocet / tahini / slad / slad + shoyu + zázvorová šťáva, různé kombinace), lze přidat i bylinky (třeba mě napadá tymián, bazalka), jakékoliv těstoviny (dobré jsou soba pohankové nudle) 🙂

    Jsem vařila včera, akorát jsem dala místo tempehu předem uvařené fazole a trochu jinou zeleninu (co bylo doma 🙂 a bylo to taky moc dobré. Navrch ještě opražené mandle.

    Dnes jsem taky dělala na večeři s fazolemi, je to rychlá mňamka 🙂

    Profilová fotografie na Facebooku

    Ajko, ty maš ale inspirace na rozdávání 😉 a těch tipů na různé variace a chuti …. Prostě super 😉
    Musím to taky vyzkoušet, tyhle recepty v jednom hrnci/pánvi se mi moooc líbí 😀

    Děkuji moc. Jsem ráda, že se líbí a snad bude i chutnat 😉 Já většinou vařím podle intuice. Prostě se podívám do lednice, co v ní je a pak mě většinou něco napadne 😀 Protože jsem student, tak často vařím různá rychlá jídla, protože nemám moc času. Mám roztahané přednášky přes celý den, tak si vždy jen odskočím udělat jídlo. Speciality, které trvají déle, si vařím většinou až doma 🙂 Tak snad inspiruji i další studenty a pracující lidi, jak si uvařit zdravá a rychlá jídla, která se dají vzít i s sebou do školy/práce.

    Jste úžasná! Díky za recept, dnes bude u nás k večeři. Já většinou nevím, co uvařit. Ne že by nebylo z čeho, ale chybí nápad 🙂 Tento recept je naprosto skvělý!

    Tak to je tato sekce Inspirace pro Vás jak ušitá na míru 🙂 Brzy zveřejním další část mých receptů, které pro Vás všechny pravidelně sepisuji a fotím 🙂

    Vypadá to skvěle, určitě vyzkouším 🙂

    Zobrazit všech 26 komentářů

    Jíme Jinak