Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Špagety s medvědím česnekem

Uvařeno
bez sóji
sezóna jaro
sezóna léto
děti od 2 let

Z medvědího česneku se stala populární potravina. Zahlídla jsem ho prodávat kromě trhů i v supermarketu. A protože ho letos mám dobrý zdroj a česneku nadbytek, vymýšlím kam všude ho zakomponovat. Špagety s pórkem, medvědím česnekem a slunečnicovým semínkem je skvělá kombinace.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 balení kukuřičných špaget (cca 400 g)
  • 100 g medvědího česneku (svazek)
  • 80 g opražených slunečnicových semínek
  • půlka pórku  - zelená část
  • olej
  • sůl
  • umeocet

Donedávna jsem si myslela, že jím celkem zdravě… Ale poslední dobou mi nebylo dobře. Místo snídaně jsem si bral...

Jak připravit těstoviny s česnekem

  1. Do velkého hrnce dáme vařit vodu.
  2. Pokud nemáme opražená slunečnicová semínka, tak je opláchneme, necháme chvíli okapat a za občasného mícháme opražíme na suché pánvi.
  3. Omyjeme medvědí česnek i pórek a necháme ho okapat.
  4. Mezitím si nakrájíme pórek na jemné nudličky, stejně tak medvědí česnek.
  5. Když se voda vaří, osolíme ji a dáme vařit špagety.
  6. Rozpálíme olej na pánvi, přidáme pórek a sůl a společně chvíli restujeme.
  7. Po chvíli přidáme medvědí česnek a společně ještě restujeme, stačí jen chvíli až změkne.
  8. Na závěr přidáme opražená semínka a dochutíme trochou umeocta.
  9. Slijeme uvařené špagety, necháme je okapat a pak je smícháme se směsí z pánve.

Praktické

  • Aby nám v pokrmu nechyběla zelenina, podáváme nejlépe s napařenou zeleninou, kouskem čerstvé zeleniny a kopečkem kvašené.
  • Pro labužníky je možné přidat i trochu rostlinné smetany nebo lžíci tahini.

Děti

Tyto bezmasé špagety mohou děti od 2 let, ale obvykle je medvědí česnek pálí. Pro děti můžete dát jen pórek a medvědího česneku minimálně.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

41 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Antonie Trejbalová
13. 4. 2024

Moc děkuji za skvělou inspiraci

Výborné jednoduché jídlo. Pochutnala jsem si!

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

“Rajská omáčka” z červené řepy

Všem milovníkům rajčat určitě udělá radost tato falešná rajčatová omáčka, která se výborně hodí jak na těstoviny, tak jako omáčka ke knedlíkům a seitanu. P...

Houbové rizoto s tymiánem

Z dovolené jsem si přivezla dva koše hub a tak vznikl další báječný recept. Tymián a houby jsou totiž skvělá kombinace.

Růžičková kapusta na sladkém curry

Jako dítě jsem růžičkovou kapustu nesnášela. Ovšem tahle verze je pro mě lahůdkou a chutnala dnes i všem dětem. Kdyby jí bylo víc, přidávali bychom si.

Bulgur s tofu, medvědím česnekem a bršlicí

Potřebujete lehkou večeři, na které si pochutnáte a bude raz dva hotová? Pak sáhněte po bulguru, tofu a aktuální zelenině. Tohle jídlo bylo za pár minut na...

Chřest s těstovinami a smetanou

Tahle omáčka chutná jako italská. Jako rajská s masem. Je to kořením, je to konzistencí a je to prostě mňamka. A navíc rychlá.

Zelené letní gnocchi

Tyto rychlé gnocchi jsou díky hrášku krásně barvené a díky hrachové mouce mají výraznou chuť. Doporučujeme je servírovat pouze zakápnuté kvalitním olivovým...