bez lepku » Jíme Jinak

bez lepku

„Kvaška“ – presovaný salát

„Kvaška“ – presovaný salát

Helena, Saláty

Osvěžující, presovaný salát vám doporučujeme konzumovat nejlépe v létě, kdy naše tělo potřebuje vnitřně ochladit.Čtěte více

Křupavé zeleninové závitky

Křupavé zeleninové závitky

Helena, Hlavní jídla

Zeleninové závitky jsou luxusní pochoutka, která chutná i zarytým masožravcům. Upečené v troubě s troškou oleje jsou skvělou, křupavou složkou na letním talíři.Čtěte více

Krémová polévka z červené řepy a čočky

Krémová polévka z červené řepy a čočky

Helena, Polévky

Od farmáře jsem dostala první červenou řepu. Ve spojení s červenou čočkou, mrkví a cibulí z ní byla výborná, krémová polévka.Čtěte více

Kukuřičná polenta s rýží a bršlicí

Kukuřičná polenta s rýží a bršlicí

Eva, Obiloviny

V teplých dnech máme polentu na talíři docela často. A aby to nebyla nuda, střídáme různé kombinace. Tentokrát to byla kukuřičná krupice s rýží a bršlicí.Čtěte více

Krémová, hráškovo – mangoldová  polévka

Krémová, hráškovo – mangoldová polévka

Helena, Polévky

Mám plnou zahrádku zeleného hrášku a mangoldu. Stačil nápad a vznikla báječná, krémová, zelená polévka.Čtěte více

Polévka z červené čočky, žampionů a kopru

Polévka z červené čočky, žampionů a kopru

Helena, Polévky

Miluji kopr ve všech podobách, proto nesmí ani chybět v dnešní polévce. Vyzkoušejte zkombinovat žampiony se zeleninou a koprem. Budete mile překvapeni.Čtěte více

Nepečený, krémový, jahodový dort

Nepečený, krémový, jahodový dort

Helena, Dezerty a sladkosti

Jahody jsou všude kolem nás a najednou je nestíháme zpracovávat. Co si udělat luxusní krémový dortík, kde spotřebujeme hned půl kila jahod?Čtěte více

Jahody v agaru

Jahody v agaru

Eva, Dezerty a sladkosti

Sezóna jahod je tady! Co ale s nimi, když dozrávají rychle a nestíháme je jíst? Jeden ze způsobů, jak jim prodloužit životnost a ještě si skvěle pochutnat, je schovat je do želé z agaru. Snadno a rychle tak získáte perfektní letní dezert.Čtěte více

Žlutá pomazánka nebo dip k zelenině

Žlutá pomazánka nebo dip k zelenině

Helena, Pomazánky

V teplých dnech přijde k chuti lehká pomazánka z bílých fazolí a kurkumy.Čtěte více

Víte, jak je to s melouny?

Víte, jak je to s melouny?

Eva, Zelenina

Když se někde objevíme s melounem, tak se kamarádi a známí diví: "Vy můžete jíst meloun? Vždyť to není tuzemské ovoce!" A my na to říkáme, že jednak můžeme jíst co chceme a navíc je to zelenina. A tím většinou začíná velmi zajímavá debata :-)Čtěte více

Jíme Jinak