celer » Jíme Jinak

celer

Svíčková omáčka s dýní

Svíčková omáčka s dýní

Eva, Omáčky

Svíčková omáčka patří mezi naše oblíbené. Během období dojo jedu po dýních, takže jsem přidala i do svíčkové pěkný kus a olizujeme se ještě teď.Čtěte více

Krémová polévka z černých fazolí s restovanou mrkví

Krémová polévka z černých fazolí s restovanou mrkví

Helena, Polévky

V zimě má polévka organismus prohřát, zasytit a dodat mu energii. Tohle všechno splňuje polévka z černých fazolí. Věděli jste, že čím tmavší je fazole, tím má výraznější chuť a lépe stravitelnou bílkovinu?Čtěte více

Taro bramboračka

Taro bramboračka

Eva, Polévky

Zbožňuju bramboračku. A protože mi tuhle Helča dovezla taro brambor, vyzkoušela jsem taro bramboračku. Vynikající!Čtěte více

Pečená zeleninová polévka

Pečená zeleninová polévka

Helena, Polévky

Věděli jste, že zeleninovou polévku můžete také upéct? Její chuť bude mnohem výraznější a ještě vás prohřeje až do morku kostí.Čtěte více

Kompletní polévka s kořenovou zeleninou

Kompletní polévka s kořenovou zeleninou

Helena, Polévky

Hustá a rychlá polévka, která vám bude stačit k obědu. Obsahuje jak obilovinu, tak luštěninu a tudíž všechny důležité esenciální aminokyseliny.Čtěte více

Mungo polévka s řepou, batátem a quinoou

Mungo polévka s řepou, batátem a quinoou

Helena, Polévky

Miluji červenou řepu a mám pocit, že jakmile ji přidám do čehokoliv, vznikne další lahodný pokrm.Čtěte více

Vločková polévka s restovanou zeleninou

Vločková polévka s restovanou zeleninou

Helena, Polévky

Milovala jsem drožďovou polévku, kterou mi maminka vařila v dětství. Nebylo těžké vymyslet zdravou verzi.Čtěte více

Polévka Šangri-La s ovesnými vločkami

Polévka Šangri-La s ovesnými vločkami

Eva, Polévky

Dnes jsem použila jiné koření než obvykle a do polévky zapražila ovesné vločky. Všichni si přidávali, tak se hned dělím o recept.Čtěte více

Bramborový salát bez brambor

Bramborový salát bez brambor

Eva, Klub Jíme jinak

Od té doby, co vaříme jinak, dělám ráda bramborový salát. Nikdo nepozná, že je ze samých zdravých surovin, do půl hodiny je na stole a není nám po něm těžko. Vizuálně a chuťově je k nerozeznání od toho klasického. Už jsem testovala kdekoho a nikdo nepoznal, že chybí vejce, brambory i majonéza. Příprava je natolik snadná a rychlá, že jeho různé alternativy dělám s chutí i mimo Vánoce a Velikonoce.Čtěte více

Pečená svíčková omáčka

Pečená svíčková omáčka

Helena, Omáčky

Pečenou zeleninu jsem si oblíbila hned na začátku, když jsem začala Jíst Jinak. Až časem jsem zjistila, že z pečené zeleniny se dají udělat také lahodné pokrmy. Je to protože zelenina je částečně zbavena vody a má výraznější a sytější chuť. Zkuste upéct zeleninu na svíčkovou omáčku a budete překvapeni, jak je chuťově skvělá.Čtěte více

Jíme Jinak