cestování » Jíme Jinak

cestování

Thor Heyerdahl II.

Thor Heyerdahl II.

Honza Jícha, Magazín Zrnění

Za osobnost hodnou bližšího představení svému čtenářskému publiku vybíráme norského dobrodruha, mořeplavce a badatele, který po sobě na poli poznání světa zanechal jedinečnou stopu. Čtěte více

Thor Heyerdahl I.

Thor Heyerdahl I.

Honza Jícha, Magazín Zrnění

Za osobnost hodnou bližšího představení svému čtenářskému publiku vybíráme norského dobrodruha, mořeplavce a badatele, který po sobě na poli poznání světa zanechal jedinečnou stopu. Čtěte více

Kváskový chléb s dýňovými semínky a vařenou rýží

Kváskový chléb s dýňovými semínky a vařenou rýží

Eva, Nepřehlédněte

Rodina zatoužila po pečivu, tak jsem se pustila po dlouhé době do kváskového chleba. Chutnal moc dobře. Byl plný semínek a rýže.

Čtěte více

Tři dny v Městě Karlově

Tři dny v Městě Karlově

Honza Jícha, Magazín Zrnění

Neměl jsem vůbec v úmyslu psát pro Zrnění reportáž ze služební cesty, kterou jsem vykonal pod vlajkou svého gymnázia do Švédska, konkrétně na partnerské gymnázium v Karlstadu. Tři dny strávené ve společnosti tamních učitelů mě však inspirovaly natolik, že se o některé dojmy s našimi čtenáři podělím.Čtěte více

Du jů spík ingliš?

Du jů spík ingliš?

Honza Jícha, Magazín Zrnění

Fejeton Moniky Skopalové o přátelství a lesku na rty.Čtěte více

Ostružinová zmrzlina bez cukru

Ostružinová zmrzlina bez cukru

Eva, Dezerty a sladkosti

Pokud ve vašem okolí roste víc ostružin než kolik dokážete během procházky sníst, vyzkoušejte ostružinovou zmrzlinu a užijte si poslední horké dny letošního léta.Čtěte více

Kokosový chia pudink s broskví

Kokosový chia pudink s broskví

Eva, Dezerty a sladkosti

Chia dezerty jsou v kurzu. Jsou chutné a osvěžující. Prodávají se však nesmyslně draho, přitom si je snadno a rychle můžeme připravit sami doma za pár korun a čerstvé. V létě je to příjemná alternativa pro dezert. Navíc velmi zdravá.Čtěte více

Dovolenková KáPéZetka

Dovolenková KáPéZetka

Eva, Právě se děje

Moje krabička poslední záchrany, kápezetka, obsahovala v pionýrských letech hlavně šitíčko, v dospělosti náplasti a první pomoc na příznaky nachlazení, zánětu močového měchýře apod. Dnes jako základní KPZ vozím místo malé krabičky větší bedýnku a složení je úplně jiné než před lety. Mám tam nepostradatelné pomocníky do kuchyně a přírodní lékárničku.Čtěte více

Jahody v agaru

Jahody v agaru

Eva, Dezerty a sladkosti

Sezóna jahod je tady! Co ale s nimi, když dozrávají rychle a nestíháme je jíst? Jeden ze způsobů, jak jim prodloužit životnost a ještě si skvěle pochutnat, je schovat je do želé z agaru. Snadno a rychle tak získáte perfektní letní dezert.Čtěte více

Víte, jak je to s melouny?

Víte, jak je to s melouny?

Eva, Zelenina

Když se někde objevíme s melounem, tak se kamarádi a známí diví: "Vy můžete jíst meloun? Vždyť to není tuzemské ovoce!" A my na to říkáme, že jednak můžeme jíst co chceme a navíc je to zelenina. A tím většinou začíná velmi zajímavá debata :-)Čtěte více

Jíme Jinak