cévy » Jíme Jinak

cévy

Třezalka tečkovaná – zázračná bylina

Třezalka tečkovaná – zázračná bylina

Eva, Zelenina

Třezalka je nádherná zlatá bylinka, která se díky svým magickým účinků řadí odedávna mezi naše přední léčivky. Užívá se při nervozitě, depresích, poruchách spánku, jako ženská bylina, na záněty, na bolesti, pohmožděniny a léčbu vnitřních orgánů. Seznam je téměř nekonečný. Právem se jí říká koření Matky boží, bylina svatojánská či krev svatého Jana. Od července do září ji můžeme nasbírat a doplnit si naši domácí lékárničku.Čtěte více

Fialka a maceška v kuchyni

Fialka a maceška v kuchyni

Eva, Zelenina

Fialky zrovna kvetou. Možná jste je jako děti nosily mamince do vázičky. Ale víte, že jsou léčivé a že jejich květy i listy můžeme použít také běžně v kuchyni?Čtěte více

Proč jíst natto

Proč jíst natto

Eva, Vaše zkušenosti

Na základě článku o použití sóji v naší kuchyni se nám ozval čtenář, kterého náhlé zhoršení zdravotního stavu přivedlo k pravidelné konzumaci natta (výrobek vzniklý fermentací sojových bobů) i jeho domácí výrobě. Zjistil, že pravidelná delší konzumace natta má neoddiskutovatelný, až překvapující zdravotní přínos. K osobní zkušenosti přidává i návod na domácí výrobu natta.Čtěte více

Jíme Jinak