cibule » Jíme Jinak

cibule

Květáková polévka

Květáková polévka

Helena, Polévky

Květáková polévka nemusí být vždy jen krémová. Zkusily jsme tentokrát květák nemixovat a byla opravdu výborná. A navíc je hotová raz dva.Čtěte více

Čočka s mrkví na tymiánu

Čočka s mrkví na tymiánu

Helena, Luštěniny

Miluji čočku. Baví mě, že je uvařená rychle a dá se ochutit na desítky různých způsobů. V Čechách je zvykem jíst čočku pouze na kyselo a nejlépe ještě s dávkou dalších bílkovin jako je vajíčko nebo párek. To je pro trávení samozřejmě velká zátěž a nemůžeme se divit, když je nám po takovém jídle těžko. Když se pokrm chytře nakombinuje, čočka se doplní o  obilovinu a další zeleninu, vznikne velmi lehké a chutné jídlo.Čtěte více

Čočka s červenou řepou

Čočka s červenou řepou

Helena, Hlavní jídla

Červená řepa je moje oblíbená zelenina a snažím se ji zakomponovat do většiny pokrmů. Je navíc plná minerálů a skvěle doplňuje krev. V kombinaci s čočkou a slunečnicovými semínky vznikla výborná a rychlá večeře.Čtěte více

Pečený nákyp z černých fazolí a červené řepy

Pečený nákyp z černých fazolí a červené řepy

Eva, Luštěniny

V zimě jistě oceníte i pečenou složku talíře. A nemusí to být stále jen zelenina, co se peče. Takové černé fazole zapečené jako nákyp s červenou řepou chutnají naprosto skvěle a původní ingredience by v nich těžko někdo hledal. Vyzkoušejte také tuhle křupavou mňamku!Čtěte více

Fazole černá ledvina na česneku a pórku

Fazole černá ledvina na česneku a pórku

Eva, Luštěniny

Fazole černá ledvina má mírně nasládlou chuť, proto si ji můžeme dovolit pěkně okořenit. Teď v zimě, kdy jíme fazolí ještě více než jindy v roce, jsem nešetřila česnekem a paprikou. Jídlo bylo hotové za 15 minut, protože fazole jsem měla uvařené předem. Pochutnali jsme si náramně a přesně podle ročního období.Čtěte více

Bramborový salát bez brambor

Bramborový salát bez brambor

Eva, Klub Jíme jinak

Od té doby, co vaříme jinak, dělám ráda bramborový salát. Nikdo nepozná, že je ze samých zdravých surovin, do půl hodiny je na stole a není nám po něm těžko. Vizuálně a chuťově je k nerozeznání od toho klasického. Už jsem testovala kdekoho a nikdo nepoznal, že chybí vejce, brambory i majonéza. Příprava je natolik snadná a rychlá, že jeho různé alternativy dělám s chutí i mimo Vánoce a Velikonoce.Čtěte více

Zelí na sladkokyselo

Zelí na sladkokyselo

Helena, Hlavní jídla

Zelí na sladkokyselo se dá hravě připravit i bez cukru a klasického octa. Chuť je k nerozeznání, nebo spíše ještě lepší.Čtěte více

Žampionová omáčka

Žampionová omáčka

Helena, Omáčky

Žampionová omáčka potěší každého milovníka hub a smetanových omáček a nemusí být jen ze žampionů.Čtěte více

Cizrnová paštika

Cizrnová paštika

Eva, Klub Jíme jinak

Nejrychlejší luštěninová pomazánka, která svojí chutí uspokojí i milovníky paštik. Hotová je raz dva a určitě s ní uděláte dojem i na návštěvu, která není na zdravé vaření vůbec zvyklá.Čtěte více

Uhlířina aneb knedlík s cibulkou a tempehem

Uhlířina aneb knedlík s cibulkou a tempehem

Helena, Hlavní jídla

Máte doma cibuli, knedlík a uzený tempeh? Stačí pár ingrediencí a za pár minut vykouzlíte výbornou večeři.Čtěte více

Jíme Jinak