cibule » Jíme Jinak

cibule

Bramborový salát bez brambor

Bramborový salát bez brambor

Eva, Klub Jíme jinak

Od té doby, co vaříme jinak, dělám ráda bramborový salát. Nikdo nepozná, že je ze samých zdravých surovin, do půl hodiny je na stole a není nám po něm těžko. Vizuálně a chuťově je k nerozeznání od toho klasického. Už jsem testovala kdekoho a nikdo nepoznal, že chybí vejce, brambory i majonéza. Příprava je natolik snadná a rychlá, že jeho různé alternativy dělám s chutí i mimo Vánoce a Velikonoce.Čtěte více

Zelí na sladkokyselo

Zelí na sladkokyselo

Helena, Hlavní jídla

Zelí na sladkokyselo se dá hravě připravit i bez cukru a klasického octa. Chuť je k nerozeznání, nebo spíše ještě lepší.Čtěte více

Žampionová omáčka

Žampionová omáčka

Helena, Omáčky

Žampionová omáčka potěší každého milovníka hub a smetanových omáček a nemusí být jen ze žampionů.Čtěte více

Cizrnová paštika

Cizrnová paštika

Eva, Klub Jíme jinak

Nejrychlejší luštěninová pomazánka, která svojí chutí uspokojí i milovníky paštik. Hotová je raz dva a určitě s ní uděláte dojem i na návštěvu, která není na zdravé vaření vůbec zvyklá.Čtěte více

Uhlířina aneb knedlík s cibulkou a tempehem

Uhlířina aneb knedlík s cibulkou a tempehem

Helena, Polévky

Máte doma cibuli, knedlík a uzený tempeh? Stačí pár ingrediencí a za pár minut vykouzlíte výbornou večeři.Čtěte více

Pečená dýňová polévka

Pečená dýňová polévka

Helena, Polévky

Pečená dýně je lahoda a co teprve, když si z upečené zeleniny uděláte polévku. Zahřeje vás do morku kostí a ještě překvapí svoji sytou a lahodnou chutí.Čtěte více

Fazolová paštika

Fazolová paštika

Helena, Luštěniny

Pomazánky z luštěnin jsou výborné, rychlé a navíc levné. Stačí přidat trochu zeleniny a koření a zdravá paštika je na světě. Čtěte více

Žlutá polévka  s bílými fazolemi

Žlutá polévka s bílými fazolemi

Helena, Polévky

Žlutá polévka vznikla z toho, co jsem našla v lednici. Sklidila velký úspěch a já musela slíbit, že ji dám na web :-).Čtěte více

Seitanové lečo

Seitanové lečo

Eva, Hlavní jídla

Jako dítě jsem lečo nenáviděla a odmítla jíst. Koneckonců nejedla jsem žádnou teplou zeleninu, natož rajčata nebo papriku. Ale tuhle verzi, kterou připravil můj muž, když jsem řekla, že nevím, co si počnu s rajčaty a paprikami od našeho bio farmáře, tu jsem snědla s chutí. První lečo, které mi chutná! Manžel byl s výtvorem naprosto spokojen, protože on lečo rád a ode mě by se těžko někdy dočkal.Čtěte více

Černá čočka Beluga s cuketou

Černá čočka Beluga s cuketou

Eva, Hlavní jídla

Černá čočka Beluga vám zpestří jídelníček. Má lehce oříškovou příchuť a vysoký obsah bílkovin, vitamínů řady B, antioxidantů a mnoha dalších cenných látek. Příjemná je tím, že drží tvar, takže si při jídle máte do čeho kousnout. Většinou její chuť ocení i ti, kdo potřebují na talíři maso. Stačí jim to patřičně ochutit.Čtěte více

Jíme Jinak