cibule » Jíme Jinak

cibule

Žlutá pomazánka nebo dip k zelenině

Žlutá pomazánka nebo dip k zelenině

Helena, Pomazánky

V teplých dnech přijde k chuti lehká pomazánka z bílých fazolí a kurkumy.Čtěte více

Krémová polévka z fazolí a batátu

Krémová polévka z fazolí a batátu

Helena, Polévky

Miluji krémové polévky, jsou syté a lahodné. Kombinace fazolí, batátu a kopru vytvořila opět zajímavou chuť.Čtěte více

Seitan na žampionech

Seitan na žampionech

Helena, Hlavní jídla

Rychlý a labužnický pokrm, který nejen krásně voní, ale ještě lépe chutná.Čtěte více

Restovaná rýže s cibulkou

Restovaná rýže s cibulkou

Helena, Obiloviny

Restovaná rýže s cibulkou je další lahodná úprava rýže.Čtěte více

Černá čočka Beluga se zeleninou

Černá čočka Beluga se zeleninou

Helena, Hlavní jídla

Černá čočka Beluga je výborný zdroj vitamínů B, hořčíku a železa. Nám velmi chutnala v kombinaci se zeleninou a batáty.Čtěte více

Kroupová polévka s tempehem a batáty

Kroupová polévka s tempehem a batáty

Helena, Polévky

Mám moc ráda polévky a ještě raději je vymýšlím a vařím. Hustá, kroupovo-batátová polévka s tempehem mě opět nadchla.Čtěte více

Kopřivový špenát

Kopřivový špenát

Eva, Zelenina

Kopřivový špenát dnes u nás ochutnali kamarádi, co klasický špenát milují a tenhle divoký u nich prošel se spokojeným pomlaskáváním. Vyrazte na mladé kopřivy a dodejte si železo a vitamíny chutnou a levnou formou. Navíc je to rychlovka.Čtěte více

Čočková polévka s batáty a řepou

Čočková polévka s batáty a řepou

Helena, Polévky

Sytá polévka, kterou jsem na jaře uvařila pro mého tátu, když mi pomáhal na zahradě. Tátovi natolik chutnala, že si řekl o recept.Čtěte více

Zelňačka s tofu

Zelňačka s tofu

Helena, Polévky

Milujete zelňačku a nevíte jak ji uvařit zdravě bez brambor a klobásy? Nám se to povedlo a je ještě lepší, než ta klasická.Čtěte více

Lesní pažitka neboli divoký šnytlík

Lesní pažitka neboli divoký šnytlík

Eva, Zelenina

Chodím na něj už řadu let a oko mám na něj tak vycvičené, že ho poznám i z auta, když jedeme pomalu někde kolem lesa či pole. U nás už roste a tak ho denně přidávám do polévek, na pomazánky, zkrátka jako jakoukoli jinou čerstvou jarní posypku, která je k mání právě teď a ještě pár týdnů bude. Voní jako ta ze zahrady, ale je o něco jemnější, proto ji mají rády i děti. Ocení ji také ti, kdo nesnesou cibuli nebo česnek.Čtěte více

Jíme Jinak