děti od 2 let » Jíme Jinak

děti od 2 let

Vejmrda neboli jablečný křen

Vejmrda neboli jablečný křen

Eva, Nepřehlédněte

Křen s jablky to je náš oblíbený kondiment. Jedí ho i děti a musím ho bránit vlastním tělem, když chci něco uchránit i pro další dny. Hlavní výhodou toho domácího je, že neobsahuje cukr ani stabilizátory a je levný.Čtěte více

Pikantní křenová kulička

Pikantní křenová kulička

Eva, Recepty

Malá ale pěkně ostrá. Taková je kulička ze strouhaného křene, který teď patří na talíř víc než jindy. Tenhle řízný doplněk k jídlu vyrobíte raz dva a strávníky u stolu s ní jistě překvapíte. Velký úspěch mívá u mužů, ale naše holky jí od čtyřech let baští také rády.Čtěte více

Bulgur s houbami a rajčátky

Bulgur s houbami a rajčátky

Helena, Hlavní jídla

Houby už zase rostou a já mám stále dost fantazie, jak je upravit pokaždé jinak.Čtěte více

Cuketové placičky

Cuketové placičky

Helena, Placky a palačinky

I na chalupě se dá vařit zdravě a stačí k tomu pár ingrediencí.Čtěte více

Houbové rizoto s tymiánem

Houbové rizoto s tymiánem

Helena, Hlavní jídla

Z dovolené jsem si přivezla dva koše hub a tak vznikl další báječný recept. Tymián a houby jsou totiž skvělá kombinace.Čtěte více

Krémová polévka z fazolek mungo

Krémová polévka z fazolek mungo

Helena, Polévky

Krémová polévka z fazolek mungo se sezamovou pastou Tahini a pár kapkami citronu vás překvapí svoji sytou a lahodnou chutí.Čtěte více

Žampionová omáčka

Žampionová omáčka

Helena, Omáčky

Žampionová omáčka potěší každého milovníka hub a smetanových omáček a nemusí být jen ze žampionů.Čtěte více

Nudličky z tempehu se zeleninou

Nudličky z tempehu se zeleninou

Helena, Hlavní jídla

Tempeh je velmi chutná náhražka masa s vysokou výživnou hodnotou. Proto se vyplatí mít ho doma vždy v zásobě, když potřebujeme uvařit nějakou rychlovku. Zkuste pro jednou tempeh místo krájení nastrouhat a pokrm bude mít zase jiný rozměr.Čtěte více

Žampionová polévka

Žampionová polévka

Helena, Polévky

Miluji houbovou polévku a když jsem našla v lednici zapomenuté žampiony, hned jsem přemýšlela, jak ji udělat zdravě. Chtěla jsem takovou tu bílou s kousky hub. Posuďte sami, jak se podařila.Čtěte více

Adzuki na paprice

Adzuki na paprice

Helena, Hlavní jídla

Fazole adzuki jsou v zimě nejvhodnější luštěninou, jelikož posilují ledviny. Protože je vařím minimálně 2x týdně, přináším další recept, který nám moc chutnal.Čtěte více

Jíme Jinak