děti od roka a půl » Jíme Jinak

děti od roka a půl

Jahodový pohár

Jahodový pohár

Helena, Dezerty a sladkosti

Sezóna jahod, které uzrály venku na sluníčku u nás v České republice je krátká, proto neváhejte a zkuste tento výborný pohár, dokud jsou jahody na trhu. Jahody se dají nahradit i jiným ovocem jako třeba malinami nebo borůvkami.

Čtěte více

Špenátová omáčka z mangoldu a kedlubnu gigant

Špenátová omáčka z mangoldu a kedlubnu gigant

Eva, Zelenina

Zelinář mi dovezl obří kedlubny giganty. Co s nimi? Už jsme je měli na všechny způsoby. Dnes přišly do omáčky. Všem chutnala, děti jásaly, že mají brokolicovou :-)Čtěte více

Jablkovo-hruškový pudink se skořicí

Jablkovo-hruškový pudink se skořicí

Eva, Dezerty a sladkosti

Ovoce, které teď padá ze stromů, je krásně sladké, takže dezerty z něj ani není potřeba ničím doslazovat. Z každé procházky si přineseme nějaká jablka či hrušky. Z jejich kombinace připravujeme dětem rychlé svačinky a hostům překvapivě chutné občerstvení. V létě podáváme chlazené, teď na podzim teplé.Čtěte více

Broskvový pudink s karobovou polevou a mandlemi

Broskvový pudink s karobovou polevou a mandlemi

Eva, Dezerty a sladkosti

I když už nám došly meruňky, ještě pořád nám nedošla chuť na osvěžující lehký pudink. Tak jsme zkusili broskve a opět nám moc chutnal. Samozřejmě opět bez cukru a bez mléka, což na lahodnosti vůbec neubírá. Aby nevypadal a nechutnal úplně stejně, zdobili jsme ho tentokrát karobovou polevou a mandlemi.Čtěte více

Dýňová omáčka se zelenými fazolkami

Dýňová omáčka se zelenými fazolkami

Helena, Zelenina

Jakmile se objeví první dýně, musím jí mít. Tuhle jsem dostala od mojí maminky, která ji sama vypěstovala na zahrádce. K dýni jsem dostala i zelené fazolky a tak vznikl nový recept.Čtěte více

Blesková čočka na cibulce

Blesková čočka na cibulce

Helena, Zelenina

Nejrychlejší způsob jak chutně upravit již uvařenou luštěninu, v tomto případě čočku.Čtěte více

Meruňkový pudink bez cukru a mléka

Meruňkový pudink bez cukru a mléka

Eva, Dezerty a sladkosti

Sezóna meruněk je tady, tak zkoušíme, co všechno se z nich dá udělat. Došlo i na pudink. Samozřejmě zdravý, bezlepkový, bez mléka, bez cukru, vhodný i pro malé děti. Zjistili jsme, že je to levná, rychlá a pochoutka, která báječně osvěží v horkých letních dnech. Kdo ochutnal, nevěří, že není z mléka a že je bez cukru. Zatím chutnal všem. I těm, co na sladké moc nejsou.Čtěte více

Svíčková omáčka jinak

Svíčková omáčka jinak

Helena, Hlavní jídla

Na klasickou svíčkovou jsem si dřív troufla tak 1x za rok a vždy mi to připadal složitý recept s vařením na půl dne. Když jsem ji poprvé zkusila vymyslet jinak, byla jsem překvapená, jaká je to rychlovka a jak je výborná. Odpadá totiž zdlouhavá příprava a úprava masa. Místo masa totiž používám seitan nebo tempeh.Čtěte více

Rozmarýnový humus z řepy a cizrny

Rozmarýnový humus z řepy a cizrny

Eva, Omáčky

Když dochází zelenina jako mrkev, vznikají nové recepty. Dnes jsem zaimprovizovala s řepou a cizrnou a rodina byla velmi spokojená. Markétka sice hlásila, že řepu nejí, ale červenou omáčku z ní si nechala třikrát přidat :-)Čtěte více

Kondiment z řasy Nori s dýňovým semínkem

Kondiment z řasy Nori s dýňovým semínkem

Helena, Kondimenty

Kondimenty, nebo-li doplňující, často chuťově výraznou složku, jsem si na talíři tuto zimu hodně oblíbila. Další z mnoha variant, tentokrát z řasy Nori a dýňových semínek vám bude nejen chutnat, ale je zároveň výborným zdrojem minerálů a kvalitních bílkovin.Čtěte více

Jíme Jinak