dezert » Jíme Jinak

dezert

Ovocné salámky

Ovocné salámky

Eva, Dezerty a sladkosti

Jedno z nejrychlejších vánočních cukroví, které se zaručeně povede a dá se udělat klidně v den, kdy je chcete jíst, takže klidně až na poslední chvíli nebo těsně před nečekanou návštěvou. Nemusí měknout, je trvanlivé a hodí se i jako svačina na cesty. Tohle je přesně to cukroví, které s vámi mohou dělat i ty nejmenší děti! Ukážeme vám i bezlepkovou verzi.Čtěte více

Karobová „čokoládová“ poleva

Karobová „čokoládová“ poleva

Roman, Zelenina

Udělat bleskovou čokoládovou polevu na dort či dezert není žádný problém, když víte, jak na to a znáte zkratky. Tahle má tu výhodu, že se dá krásně krájet a neumažete se od ní. Vypadá a chutná skutečně čokoládově!Čtěte více

Jahodový pohár

Jahodový pohár

Helena, Dezerty a sladkosti

Sezóna jahod, které uzrály venku na sluníčku u nás v České republice je krátká, proto neváhejte a zkuste tento výborný pohár, dokud jsou jahody na trhu. Jahody se dají nahradit i jiným ovocem jako třeba malinami nebo borůvkami.

Čtěte více

Pařený perník (bezlepkový)

Pařený perník (bezlepkový)

Roman, Dezerty a sladkosti

Pařené dezerty máme moc rádi. Jsou mnohem lehčí, vláčnější a tedy i lépe stravitelné než běžné moučné a pečené sladkosti. Na vaše častá přání jsme jeden takový recept natočily. Uvidíte, že příprava je velmi snadná a že takto můžete připravit jakékoliv další dobroty. Pařený perník může být dezert sám o sobě, ale dá se z něj snadno udělat také dort třeba k prvním narozeninám.Čtěte více

Datlové kuličky

Datlové kuličky

Jana Matrasová, Dezerty a sladkosti

Tyto kuličky jsou také koncentrovaná energie a živiny ve sladké podobě :-) Opět velmi jednoduché na přípravu a chuťově výborné. Jsou skvělou svačinkou na výlety, do školy nebo do práce. Těchto kuliček si můžete do zásoby udělat více. V chladu a uzavřené nádobě vydrží 4 - 5 dnů, pokud nebudou dříve snědeny. Uspokojí chutě na sladké nejen u dětí, ale i u dospělých. Do výroby kuliček se rády zapojí i samotné děti - vyzkoušeno.Čtěte více

Makové kuličky / štrůdl

Makové kuličky / štrůdl

Jana Matrasová, Dezerty a sladkosti

Dodají vám potřebnou energii, jsou plné živin, jednoduché na přípravu a navíc chuťově výborné. Jsou skvělou svačinkou na výlety, do školy nebo do práce. Těchto kuliček si můžete do zásoby udělat více. V chladu a uzavřené nádobě vydrží 4 - 5 dnů, pokud nebudou dříve snědeny. Uspokojí chutě na sladké nejen u dětí, ale i u dospělých. Do výroby kuliček se rády zapojí i samotné děti - vyzkoušeno.Čtěte více

Nepečený jablečno-pudingový dort

Nepečený jablečno-pudingový dort

Helena, Dezerty a sladkosti

Když jsem poprvé uvařila tento jablečný nepečený dort (na motiv klasického nepečeného dortu, který znám z dětství), ani běžní strávníci nepoznali, že je zdravý. :-) A že to není nic složitého dokládá to, že ho zvládl naposledy skoro sám upéct i můj šestiletý syn.Čtěte více

Jablkovo-hruškový pudink se skořicí

Jablkovo-hruškový pudink se skořicí

Eva, Dezerty a sladkosti

Ovoce, které teď padá ze stromů, je krásně sladké, takže dezerty z něj ani není potřeba ničím doslazovat. Z každé procházky si přineseme nějaká jablka či hrušky. Z jejich kombinace připravujeme dětem rychlé svačinky a hostům překvapivě chutné občerstvení. V létě podáváme chlazené, teď na podzim teplé.Čtěte více

Broskvový pudink s karobovou polevou a mandlemi

Broskvový pudink s karobovou polevou a mandlemi

Eva, Dezerty a sladkosti

I když už nám došly meruňky, ještě pořád nám nedošla chuť na osvěžující lehký pudink. Tak jsme zkusili broskve a opět nám moc chutnal. Samozřejmě opět bez cukru a bez mléka, což na lahodnosti vůbec neubírá. Aby nevypadal a nechutnal úplně stejně, zdobili jsme ho tentokrát karobovou polevou a mandlemi.Čtěte více

Jablíčkové bábovičky s agarem

Jablíčkové bábovičky s agarem

Helena, Dezerty a sladkosti

Ovoce je lépe stravitelné po tepelné úpravě. Použijeme-li k želírování agar, pak navíc velmi prospějeme našim kloubům. Dezert výborně osvěží v horkém létě, v chladnějších podzimních a zimních dnech jej doporučujeme servírovat ohřátý na pokojovou teplotu nebo přelít horkým roozvařeným ovocem či polevou z karobu.Čtěte více

Jak na babičky - Jak reagovat, když přijde řeč na vápník, bílkoviny, maso? Podívejte se na úplně nový program!Více
Jíme Jinak