dýně » Jíme Jinak

dýně

Kompletní polévka s kořenovou zeleninou

Kompletní polévka s kořenovou zeleninou

Helena, Polévky

Hustá a rychlá polévka, která vám bude stačit k obědu. Obsahuje jak obilovinu, tak luštěninu a tudíž všechny důležité esenciální aminokyseliny.Čtěte více

Šťouchaná dýňovo-květáková polévka

Šťouchaná dýňovo-květáková polévka

Helena, Polévky

Další z rychlých a chutných podzimních polévek.Čtěte více

Hrstková polévka s quinoou, čočkou a řepou

Hrstková polévka s quinoou, čočkou a řepou

Helena, Polévky

Na oběd mi obvykle stačí jen polévka, ale musí být hustá a obsahovat obilovinu a luštěninu. Tohle je moje top polévka měsíce září. Natolik mi zachutnala, že už ji vařím potřetí.Čtěte více

Dýňovo – řepová polévka s tymiánem

Dýňovo – řepová polévka s tymiánem

Helena, Polévky

Spojením dýně, červené řepy, tymiánu a česneku vznikla výborná krémová polévka.Čtěte více

Zahuštěná ranní polévka s kurkumou

Zahuštěná ranní polévka s kurkumou

Helena, Polévky

Zahušťování je na podzim žádoucí. Navíc kurkuma a zázvor vás po ránu příjemně prohřejí.Čtěte více

Krémová polévka z dýně a batátů

Krémová polévka z dýně a batátů

Helena, Polévky

Uzrála mi první dýně a tak jsem v rychlosti vykouzlila zase jiný druh dýňové polévky.Čtěte více

Vydatná zeleninová polévka s jáhlami

Vydatná zeleninová polévka s jáhlami

Helena, Polévky

V chladných dnech jsem si oblíbila husté polévky, které mě zasytí a často nahradí i celý oběd. A protože miluji kapustičky a jáhly, vznikla velmi lahodná zimní verze polévky.Čtěte více

Bramborový salát bez brambor

Bramborový salát bez brambor

Eva, Klub Jíme jinak

Od té doby, co vaříme jinak, dělám ráda bramborový salát. Nikdo nepozná, že je ze samých zdravých surovin, do půl hodiny je na stole a není nám po něm těžko. Vizuálně a chuťově je k nerozeznání od toho klasického. Už jsem testovala kdekoho a nikdo nepoznal, že chybí vejce, brambory i majonéza. Příprava je natolik snadná a rychlá, že jeho různé alternativy dělám s chutí i mimo Vánoce a Velikonoce.Čtěte více

Nishime – zelenina vařená ve vrstvách

Nishime – zelenina vařená ve vrstvách

Helena, Zelenina

Nishime je velmi jednoduchý a energeticky nejvyváženější způsob úpravy zeleniny. Východní medicína jej považuje za léčivý a doporučuje ho používat klidně denně.Čtěte více

Krémová podzimní polévka

Krémová podzimní polévka

Eva, Polévky

Část mých strávníků nemá ráda řepu, část celer. V téhle polévce bylo obojí a chutnala všem. Pro jistotu jsem nepřiznala složení :-)Čtěte více

Jíme Jinak